בדיקת זרע לפני הזרעות-חוות דעת בבקשה

דיון מתוך פורום  פוריות הגבר - בדיקת פוריות, בדיקת זרע ובעיות פוריות אצל הגבר

08/01/2019 | 16:33 | מאת: יוסף

שלום ד"ר ביצעתי בדיקת זרע ובנשוא המורפולוגיה אלו התוצאות: Normal 0 % Borderline*** (close to normal) 2 % Head defects 98 % Midpiece defects 4 Tail defects 3 % מה זה אומר ? אנו לפני הזרעות

09/01/2019 | 09:02 | מאת: פרופ' ברטוב המרכז המקיף לפוריות הגבר

שלום וברכה, מורפולוגיה מאוד נמוכה. 0% תאים תקינים בדוגמא, 2% של תאים המתקרבים לטווח הנורמה. כדאי מאוד לעשות את שיטת ברטוב למיון תאי זרע כדי לחסוך זמן, כסף וכמובן סבל פיזי ונפשי.

09/01/2019 | 11:16 | מאת: יוסף

תודה פרופ' -האם על סמך שאר תוצאות הבדיקה מטה יחד עם המורפולוגיה ניתן להפרות באמצעות הזרעה? Abstinence 30 days Apperance n Viscosity n pH 8 Volume 2 ml Concentration 140 mill/ ml Total count 280 million Motility 38 % Grade prog Vitality / % תודה

13/01/2019 | 10:52 | מאת: פרופ' ברטוב המרכז המקיף לפוריות הגבר

בריכוז גבוה של תאי זרע שבדוגמא ייתכן שיהיה תא כלשהו במורפולוגיה טובה להפריית הביצית ויצירת הריון תקין. אולם, יכול להיות שכדאי לעבור לשלב של IVF יחד עם שיטת ברטוב כדי שיהיו מקסימום הפריות טובות בכמה שפחות זמן וסבל. כדאי להתייעץ עם הרופא המטפל בנושא זה.

מנהל פורום פוריות הגבר - בדיקת פוריות, בדיקת זרע ובעיות פוריות אצל הגבר