בירור לגבי בדיקת זרע

דיון מתוך פורום  פוריות הגבר - בדיקת פוריות, בדיקת זרע ובעיות פוריות אצל הגבר

01/01/2018 | 21:56 | מאת: מבולבל

שלום רב, אני בן 33, בריא בד"כ. אני ואשתי מנסים מזה מספר חודשים להיכנס להריון. בדיקת זרע שביצעתי הראתה: התנזלות תקינה צבע לבן PH 8 נפח 5מ"ל ריכוז תאי זרע (mil/ml) 74 ריכוז תאי זרע בזירמה (mil) 370 אחוז תנועה כללית % 11 מהירה 0 בינונית 6 איטית 4 במקום 1 סה"כ תאי זרע בתנועה 41 אחוז הישרדות פחות מ-1% חיות 28% מורפולוגיה: צורות תקינות 7% צורות פתולוגיות 93% לאוקוציטית 0.1 הבנתי שאחוז התנועה נמוך ושאחוז ההישרדות נמוך. האם ישנו מקום לחזור על הבדיקה? האם עם הנתונים הללו עדיין ניתן להיכנס להריון ספונטני? המלצות?

02/01/2018 | 14:07 | מאת: פרופ' בנימין ברטוב Ph.D

יש לחזור על הבדיקה ולבצע תרבית

02/01/2018 | 14:14 | מאת: מבולבל

קודם כל תודה על התשובה לבצע תרבית למרות שרמת הלויקוציטים בבדיקה אינה גבוהה?

03/01/2018 | 13:03 | מאת: פרופ' בנימין ברטוב Ph.D

כן.

מנהל פורום פוריות הגבר - בדיקת פוריות, בדיקת זרע ובעיות פוריות אצל הגבר