WBC - שאלה לגבי מדד בעייתי

דיון מתוך פורום  פוריות הגבר - בדיקת פוריות, בדיקת זרע ובעיות פוריות אצל הגבר

15/12/2017 | 13:52 | מאת: יוסי

שלום, עשיתי בדיקת זרע שגרתית בעקבות וריקוצלה קלה שש לי. וקיבלתי את התוצאות לפני חודשיים. על אף שיש ירידה קלה באיכות הזרע, נראה שהמדדים תקינים. בגלל זה, התנהגתי כמו מטומטם, ולא הלכתי לרופא, אחרי חודשיים ביקשתי בטלפון שיסתכל על הבדיקה ויגיד לי אם יש ורך לבוא. הוא ביקש שאגיע בגלל שיש לי זיהום מדדד wbc - 4. ולא שמתי לב לזה בעצמי. עכשיו אני בהיסטריה שאניכבר חודשיים + מסתובב עם זיהום כזה. האם ההשפעה של זיהום כזה על איכות הזרע בחודשיים שלושה היא דרמטית? אני ממש מש בלחץ.

19/12/2017 | 13:49 | מאת: פרופ' בנימין ברטוב Ph.D

שלום, אל תקשה עם עצמך. מחזור ייצור של תאי הזרע מתחדש כל הזמן, ולכן לא סביר שיגרם נזק תמידי. גש לרופא המטפל לטיפול בנושא.

מנהל פורום פוריות הגבר - בדיקת פוריות, בדיקת זרע ובעיות פוריות אצל הגבר