בדיקת ברטוב- פענוח בדיקה

דיון מתוך פורום  פוריות הגבר - בדיקת פוריות, בדיקת זרע ובעיות פוריות אצל הגבר

21/04/2017 | 15:08 | מאת: לימור

שלום רב, עשינו בדיקת ברטוב imsi, מצ”ב הבדיקה. רואים פה מיעוט של תאים בעלי מורפולוגיה תקינה ונמצא חיידק ecoli בזרע. 1.בעבר היה את החיידק הזה והוא טופל באנטיביוטיקה למשך 21 יום ובבדיקה חוזרת זה היה תקין (לאחר חודשיים). מה הסיבה להימצאותה והאם זה משפיע על חוסר פריון או/ו השרשה על עוברים שהופרו בicsi? האם העוברים מזוהמים?(יש לי כמה עוברים מוקפאים שמחכים להחזרה בקרוב) 2.מבחינת המורפולוגיה- בבדיקות זרע סטנדרטיות לאחר צינתור לתיקון וריקוצלה , המורפולוגיה עברה מ-0% ל- 17% - האם מדד זה לא מדויק ולא באמת היה 17%? אם יש עוברים באיכות טובה מicsi והמורפולוגיה בפועל של הזרע לא טוב האם זה ישפיע על השרשת העובר ושמירת ההריון ? או שברגע שיש הפריה ובלסטוציסט אפשר להניח שהמורפולוגיה תקינה והעובר תקין לגמרי להשרשה ללא מום פוטנציאל לוולד כתוצאה מכך. 3.האם צפוי שלקיחת האנטיביוטיקה היא תביא לתיקון מבנה הגרעין שכיום לקוי ושאולי הזיהום הוא מה שגורם לבעיית מבנה הגרעין?

24/04/2017 | 11:55 | מאת: פרופ' בנימין ברטוב Ph.D

זיהום חיידקי הוא גורם סיכון. לעיתים אינו מפריע ולעיתים פוגע באיכות הזרע ומוריד את הסיכוי להריון. לגבי המורפולוגיה: מורפולוגיה לא תקינה יכולה להשפיע על השרשה ואפילו להיות מעורבת בהפלות בטרימסטר הראשון.

מנהל פורום פוריות הגבר - בדיקת פוריות, בדיקת זרע ובעיות פוריות אצל הגבר