שבר מאמץ שהסתבך וכאבי ברכיים

דיון מתוך פורום  אורתופדיה - כללי

21/10/2016 | 12:12 | מאת: זוהר

היי, אני בת 24 עסקתי בספורט לפני שנים, ריצות ארוכות,מרתונים וכהכנה למרתון לפני שנה חטפתי שברי מאמץ בשתי השוקיים דרגה 2 ודלקת בברכיים לפי מיפוי עצמות.. מאז לא עושה שום פעילות גופנית ,ביצעתי פיזיוטרפיה והידרותרפיה וכלום לא עזר אני סובלת מכאבי תופת בשוקיים בחלק העליון מתחת לברך ובברכיים כבר שנה! ביצעתי MRI גם לשוקיים ולברכיים שראו בשוקיים מאמצע השוק ומעלה נמק עצם ובברכיים בצקת עצם.. הרופאים טוענים שזה יעבור עם הזמן אם בכלל ואין טיפול לזה.. קשה לי לקבל את זה אני סובלת רק מהחמרה של המצב משבר מאמץ זה הפך לנמק ובצקתיות ואני מוגבלת! מרגישה נכה כי אחרי עמידה של 5 דקות אני מרגישה את הרגליים קורסות.. מה ניתן לעשות?! אין סיכוי לחזור לפעילות גופנית של ריצה יותר בחיים?

את מתארת מקרה נדיר ומורכב של נמק בעצם השוק. דרושה הערכה מחדש של המצב ע"י אורתופד. לעת עתה - מציע לבצע פעילות גופנית שאינה נושאת משקל.

מנהל פורום אורתופדיה - כללי