החלמה מAVN או ניתוח?

דיון מתוך פורום  אורתופדיה - כללי

21/08/2016 | 19:10 | מאת: דניאלה

שלום וברכה, לפני שנתיים התחילו לי כאבים בברך שמאל. צילום הראה קצת שחיקת סחוס. קבלתי אתופן ועשיתי פיזיותרפיה וזה עבר. לפני שנה הכאב חזר ועוד פעם פיזיתרפיה עזרה . השנה ,לפני פסח התחילו עוד פעם כאבים בברך ופיזיותרפיה לא עזרה. המצב החמיר, לא יכולתי לדרוך על הרגל. הרופא שלח אותי לעשות מיפוי עצמות שהראה פגיעה במניסקוסים וMRI הראה שבר אי ספיגה (AVN)בטיביה. המליצו לי מנוחה כמעט מוחלטת. אני הרבה יושבת וגם שוכבת קצת. הולכת רק בבית עם מקל ועושה תרגילי חיזוק ומתיחה פעמים ביום בבית. פעם בשבוע בק"ח בפיזיותרפיה. אני הולכת לבריכה פעמים בשבוע, כ40 דקות. לפני 6 שבועות התחלתי גם טיפול הדרגתי באפוסתרפיה.אנחנו היום חודשיים מהאבחון ומהתחלה של ה"מנוחה". בישיבה אין לי כאבים , המצב השתפר אבל אם אני שוחחת את המקל ועושה קצת עבודות בבית ,הולכת מחדר לחדר, הכאב מתחיל. האם על פי התיאור, אני בשלב של החלמה? הרופא אמר לי לחזור רק אחרי 3 חודשים. הוא אמר שרק אחרי 6 חודשים נראה מה המצב ,אם אני צריכה ניתוח או לא. האם יש סכויים טובים להחלמה בלי ניתוח? כהאם אוכל לחיות וללכת רגיל בלי מקל ובלי כאבים אם אני ממשיכה לחיות על פי הכללים שתארתי? האם יש עוד משהו שאתה ממליץ לעשות כדי להבטיח את ההחלמה? שמעתי על טיפול MBST שמעלים את הנמק בברך תוך 9 טיפולים במרכז MEDTEC . מה דעתך על העניין? אשמח לקבל את התייחסותך לבעיה שלי והמלצות להחלמה מהירה וטובה. תודה מראש בברכה, דניאלה

הטיפול ב AVN דורש סבלנות. לפי תיאורך ישנה תחילת החלמה, ואת זוכה לטיפול שיקומי איכותי. ה MBST מתיימר לטפל ב סחוס פגוע, אך אינו רלבנטי לAVN.

מנהל פורום אורתופדיה - כללי