נקע כואב

דיון מתוך פורום  אורתופדיה - כללי

14/04/2016 | 08:08 | מאת: ויקי

שלום אני בת 19, היום קפצתי על טרמפולינה בחול והיה שם ספוג שחשבתי שזה מזרון קפצתי עליו מגובה לצערי הרב נחתתי ישר על הקרסול ונקעתי אותו היו כאבים נוראיים שמעתי קליק חזק , לא היה להם קרח וכלום ! שמתי תחבושת רק והמשכתי ללכת בקושי רק בערך 3 שעות כי הייתי בטיול והיה לי מאוד כואב וכשהגעתי הביתה עשיתי מקלחת מאוד מאוד חמה , לצערח הרב הבנתי שעשיתי טעות חמורה וצריך לטפל עם קרם ביומיים הראשונים RICE, ופה גם אין לי קרח המקרר לא עובד שמתי לב רק אחרי אמבטיה שיש נפיחות אבל קטנה לא גדולה קצת אדמומי לא חזק ואתמול יכלתי ללכת ב-3 שעות ראשונות ואחרי שחזרתי ועשיתי מקלחת ומסאז (טעות) לדרוך על הרגל לא יכלתי יותר.. כבר עבר יום ולא שמתי קרח אבל ישנתי עם רגל אוורירית בלילה , אני משותקת למיטה ואני לא יכולה לדרוך אפילו קצת ! מהתסמינים שכתבתי אפשר לדעת איזו דרגה זו? זה ממש כואב לדרוך אבל נפיחות קטנה פלוס מתי אחזור לעצמי? בנוסף אני מתאמנת אינטנסיבי מאוד במכון כושר כבר 4 שנים הרמת משוקולת כבדים, והגעתי לתוצאןת שלי ואני לא רוצה להפסיק להתאמן, לצערי הרב אני עוצרת הכל ומה אני עושה עכשיו? מתי אוכל שוב להתחיל להרים משקולות ? לרוץ מהר מאוד? זה מאוד חשוב לי ואני מרגישה שאני נכנסתי לדיכאון קשה בגלל שמכון כושר מאוד חשוב לי ואני פשוט לא מפסיקה לבכות , תוכל להגיד לי מה לעשות כדי להעביר את זה מהר בלי קרח יש עוד שיטות? מתי אחזור להתאמן בערך? מודה מאוד!

לפי תיאור חבלת הקרסול - צריך לשלול שבר , ע"י ביצוע צילום קרסול. אם אין שבר כנראה שמדובר בנקע . זמן ההחלמה של נקע הוא מספר שבועות. תוכלי לחזור להתאמן ברגע שתוכלי לדרוך , תוך טיפול פיזיתרפי.

מנהל פורום אורתופדיה - כללי