כאב גב

דיון מתוך פורום  אורתופדיה - כללי

11/06/2015 | 19:05 | מאת: גוד

יש לי כאב גב עשיתי בדיקת ct להלן הפענוח: במרווח t12-L1 אין עדות לפתלוגיה דיסקלית או היצרות. (כנ"ל לגבי חוליות L1-L2). במרווח L2-L3 : מרווח דיסקלי מוצר. זיזים היקפיים מינימאליים בגופי החוליות הסמוכות. בלט דיסק דיפוזי בינוני עם לחץ קל על קדמת השק הטקלי, משיק במהלך של שני השורשים. ומן אפידוראלי קדמי מעט מחוק. במרווח L3-L4:בלט דיסק דיפוזי מינימאלי משיק לשק הטקלי אין לחץ משמעותי במהלך של שני השורשים. במרווח L4-L5 - שינויים אוסטאוררטרוטים במפרקים הפצטרים עם עיבוי של ליגמנטום פלאבום גורם ללחץ באספקט האחורי של השק הטקלי. בצט דיפוזי קל משיק לשק הטקלי אין לחץ משמעותי במהלך של שני השורשים. התעלה הספינלית מוצרת עד 8.0 מ"מ. במרווח L5-L6 מרווח דיסקלי מוצר משני לניוון דיסק ותופעת ואקום גסה בתוכו. זיזים היקפיים ואי סדירויות בלוחיות הסמוכות. בלט דיסק דיפוזי קל משיק לשק הטקלי ובמהלך של שני השורשים אך השורשים אינם מעובים.שומן אפידורלי קדמי מחוק. מרווח L6-s1 לא הודגם בלט דיסק או הצרות. אין עדות ל. Central spinal stenosis לאורך ע"ש מלבד גובה L4. מדוע יש לי כאבי גב. מה אומר הפענוח של הסי.טי. ומה ניתן לעשות נגד כאבי הגב. במיוחד כואב לי כשאני עומדת זמן יותר או יושבת זמן ממושך ויש לי זרמים ברגלים ולפעמים הרגל רדומה. מה ניתן לעשות?

כאבי הגב קשורים ככל הנראה לשינויים נווניים שחיקתיים בע"ש . אלה כוללים בלטי דיסק הלוחצים מעט על חוט השדרה. מציע לפנות לאורתופד ולדון איתו על הטיפול הספיציפי.

מנהל פורום אורתופדיה - כללי