קונטרקטורות

דיון מתוך פורום  אורתופדיה - כללי

11/06/2011 | 12:00 | מאת: עדי

אצל אבי (85) התפתחו קונקטרטורות ב-2 הרגלים לאחר ניתוח אוסטין מור בירך. גם סובל הפרעה בתנועה עקב ארוע מוחי ככל הנראה ומטופל בPKMERZ אחרי שהופסק דופיקר. אחרי הניתוח ישר יותר טוב את רגליו, אך בגלל פצע לחץ בעקב, טופל והפסיק להפעיל את רגליו . כעת הפצע התרפא כמעט לחלוטין, אך הקונטרקטורות וישור הרגלים ממש מעט - פחות מ-45 מעלות. מה אפשר לעשות בענין הקונטרטורות. האם אפשר לשחרר את הגידים איכשהו כדי שיוכל לישר רגליו?

התשובה תלויה בצפי הריאלי לשיפור בתפקוד. מציע להתיעץ עם הגורמים המטפלים בו - רופא גרריאטר, נוירולוג , פזיותרפיה וגם אורתופד.

מנהל פורום אורתופדיה - כללי