לחץ דם כבר שנה

דיון מתוך פורום  רפואת משפחה וכללית

13/08/2013 | 08:26 | מאת: י

לפני כ-10 חודשים עקב תחושת חזה ודפיקות לב עשיתי אקו לב שיצא בסדר אולם בסופו הרופא בדק לחץ דם שהיה 80/140 ואמר לי תיהיה במעקב (לפני כשנה וחצי היה 70/120). אתמול עברתי ליד קופ"ח ועשיתי "סתם" בדיקת לחץ דם! פעמים ביד שמאל 80/140 ופעם ביד ימין 143/80. יש לציין שהיתי רגוע ושלו (ומודע לתסמונת לחלוק הלבן) אבל בכל זאת גבוה. רקע:אני בן 46 רזה 184 72 קג ללא תרופות אוכל מאוזן ובריא ועושה ספורט (כדור סל 2 3 בשבוע-הכי מבוגר בחברה) תחושות בחודשים האחורנים: דקירות במרפקי היד,עיפות,כריות כפות הרגלים חמות ודוקרות ועדין דפיקות לב חזקות (לא מהירות -בעוצמה).וחוסר יציבות קל כמו סיחרור או ראיה קצת מטושושת (אני עדין ללא משקפים ואולי יש אפשרות לבעית ראיה שיוצרת את הסחורור) קיימת בודאות תחושת סטרס עקב עבודה שאלתי העיקרית-לאן אני הולך מכאן? ןמה עדיף תרופות להורדת לחץ דם (אני כנראה כבר שנה עם לחץ כזה) או אולי עדיף תרופות להרגעה ?

אתה נמצא על הגבול תמשיך המעקב וסגל אורח חיים בריא כלל הניתן אם ערכים יעלו קבל טיפול ללחץ דם מוזמנים להמשיך לקבל עדכונים רפואיים בעמוד הפייסבוק : ד"ר מיכאל ויינפאס

מנהל פורום רפואת משפחה וכללית