ממש מוזר

דיון מתוך פורום  רפואת משפחה וכללית

12/08/2013 | 16:59 | מאת: נעמה

היי אני בהריון כרגע חודש 9 לפני כחודשיים עשיתי בדיקת דם והתברר שההמוגלובין שלי 9.5 הרופא שלח אותי לבדוק מה הסיבה להמוגלובין נמוך התברר כי לא חסר לי ברזל ולא בי12 ולא חומצה פולית. אבל בכל זאת לקחתי 2 כדורי ברזל ליום כך הרופא אמר לי. שלשום כשהיתי אצל הרופאת משפחה היא אמרה לי שזה מוזר לה שלא חסר לי ברזל ואפילו יש קצת עודף וההמוגלובין שלי נמוך ושלחה אותי אתמול לעשות שוב בדיקות דם ההמוגלובין שלי יצאה 11.9 !! איך זה הגיוני? מה גרם לההמוגלובין לעלות ? הכדורי ברזל לא נשמע לי הגיוני כי מלכתחילה הרופא טען שלא חסר לי ברזל. יכול להיות שהיתה טעות מעבדה?

המדד האמין יותר למאגר ברזל הוא פריטין לערכי הברזל יש תנודות במהלך היום וכן חשוב להפסיק נטילתו לפני הבדיקה סטטיסטית הגיוני שהסיבה היא חוסר ברזל אפשר לבדוק את זה לפי עוד פרמטרים בבדיקות כמו למשל רמות MCV ורמות טסיות הדם ותמיד אפשר גם לחזור על הבדיקה בהצלחה מוזמנים להמשיך לקבל עדכונים רפואיים בעמוד הפייסבוק : ד"ר מיכאל ויינפאס

מנהל פורום רפואת משפחה וכללית