סידן

דיון מתוך פורום  רפואת משפחה וכללית

10/05/2013 | 11:05 | מאת: גיא

שלום! אני בן 23, אני לא צרכתי מעולם חלב בצורה מלאה בגלל בעיות עיכול של לקטוז. לאחרונה התעמקתי בנושאי תזונה, וגיליתי שבתקופה הקריטית לבניית העצמות, לא צרכתי כנראה מספיק סידן לצערי, אפילו ברמה של 20% מהמנה המומלצת ופחות. היום אני לוקח תוסף סידן ומקפיד לשים לב לזה. האם הנזק בלתי הפיך? האם יש מה לעשות בנידון,מעבר לנטילת סידן כיום? והאם נטילת סידן כיום מועילה כלל? אציין שבבדיקת דם, רמות הסידן היו תקינות גם לאורך השנים (אבל הבנתי שזה יכול לנבוע גם מפירוק העצם) לצערי, מעולם לא הונחתי על ידי לא דיאטנית ולא רופא משפחה לקחת תוסף סידן! בתודה רבה!

נפלת על רופא שלא ממש רואה במוצרי חלב מוצר בריאותי זה שיש בחלב הרבה סידן לא אומר שהרבה ממנו נספג בשל הזרחן שבו ובשל היותו מוזן שגורם לחומציות בדם מה שמזרז הפרשת סידן בשתן, והפרשת סידן מהעצמות לדם . מקור מצויין לסידן זה שקדים אגוזים טחינה קטניות ירוקת ירוקים וסויה בהצלחה מוזמנים להמשיך להתייעץ ולהתעדכן בעמוד הפייסבוק שלי : " ד"ר מיכאל ויינפאס – רופא מומחה "

מנהל פורום רפואת משפחה וכללית