שאלה

דיון מתוך פורום  רפואת משפחה וכללית

21/08/2011 | 12:08 | מאת: איילת

שלום! איזה נזק עלול להיגרם לאישה כתוצאה מהידבקות בצהבת במהלך ההיריון? האם זה עלול לגרום אפילו להפלה? ובאילו דרכים עלולים להידבק בצהבת (כלומר ממה אני צריכה להיזהר/להימנע כדי שלא אידבק בצהבת)? תודה.

צהבת B ו C עוברות רק במגע דם הווה אומר או דרך יחסי מין או בהזרקה לוריד - קבלת מנת דם נגועה, הידקרות ממחט נגועה, צהבת A הינה מחלה חולפת של זיהום חולף שלא משאיר עקבות וקשור לאוכל ומים מזוהמים ויכול ומדבק מאדם לאדם כמו שאר הוירוסים הרגילים ודאי שההשלכות בהריון של הדבקות בצהבת עלולות להיות משמעותיות ולכלול את כל התסריטים הלא טובים ורצוי להיזהיר שלא להידבק

מנהל פורום רפואת משפחה וכללית