תוצאות תבחין נשיפתי הליקובטר פילורי

דיון מתוך פורום  רפואת משפחה וכללית

27/04/2013 | 23:10 | מאת: בוריס

שלום רב, את השאלה שלי אפרט במספר חלקים. רקע רפואי: לאחר שנים של בעיות כאלה ואחרות בעיכול (מהילדות), אלגריה לחלב, אבנים בכיס המרה, ואמא עם אולצרטיב קוליטיס. עשיתי מספר פעמיים בחיי גסטרוסקופיה וקולונוסקופיה, לבסוף הובחנתי "מעיים רגיזות" בשנת 2008: הגעתי לרופא משפחה שהפנה אותי לעשות בדיקת הליקובקטר (באופן מוזר עד אז אף גסטרו לא חשב על זה) והתוצאה הייתה חיובית, נתן לי טיפול משולש PPI מוקסיפן + אומפרדקס + קלארידקס, טיפול שאותו (בטיפשות ואי הבנה) הפסקתי אחרי יומיים עקב תופעות לוואי לקלארידקס בשנת 2010 (בשירות הצבאי): הגעתי לגסטרו בלי שציינתי לו את הטיפול שקיבלתי וזנחתי והוא רשם שההמלצה שלו היא טיפול PPI מרובע ל10 ימים מסיבות שונות דחיתי את הטיפול. 2013: לפני מספר ימים (לאחר שקראתי שהחיידק די מסוכן) ביצעתי את הבדיקה פעם נוספת והתוצאה חיובית, כרגע אני ביום שישי עם הטיפול המרובע - (מוקסיפן + קלאריקס + אומפרדקס + קלבטן + פרוביוטיקה) מרגיש תופעות לוואי לקלארידקס אך מנסה להתעלם מהם... ועלו במוחי השאלות: 1. האם זו אינה טעות לקבל את הטיפול הזה (אולי החיידק יצר עמידות?) 2. לאור העובדה שהחיידק יושב אצלי מספר שנים, וכמובן בשנים הללו נטלתי אנטיבאוטיקות שונות מסיבות שונות, כמו מוקסיפן, אגומינטין, הגדילו את סיכויי העמידות של החיידק לטיפול? 3. כמו כן מסקרנות אותי תוצאות הבדיקות, מה ההבדל בין ערך יחוס חיובי לשלילי, והאם הבדיקות אומרות שיש עליה או ירידה בכמות החיידק או שמה לא ניתן לדעת כלל: 21/03/13 - 23.02 ערך יחוס שלילי קטן מ5 14/05/09 - 24.35 ערך יחוס חיובי גדול מ5 06/05/08 - ערך יחוס חיובי גדול מ5 תודה מראש.

27/04/2013 | 23:18 | מאת: בוריס

06/05/08 - 35.72 ערך יחוס חיובי גדול מ5

נכון לטפל בחיידק השאלה שלך עקרונית מתאימה יותר לפוורם גסטרו אם הייתי רק רופא משפחה לא היה לי הרבה מה להוסיף לתשובה כמי שעוסק גם בנטורפותיה יש צמחים נהדרים שמחסלים החיידק כמו קופטיס ושרפים אני נותן אותם בנוסף לפציינטים שלי שמעוניינים לגבי הערכים הכוונה חיובי או שלישי יש חיידק או אין חיידק זו כוונת הבדיקה מזמין אותך להמשיך להתעדכן על תחומים ברפואה מדעית וגם רפואה טבעית בעמוד הפייסבוק שלי : ד"ר מיכאל ויינפאס

מנהל פורום רפואת משפחה וכללית