גילוי צליאק

דיון מתוך פורום  רפואת משפחה וכללית

21/02/2013 | 09:06 | מאת: לימור

נושא : גילוי צליאק תאריך : 21/02/13 09:01 מחבר/ת : לימור שלום אני בת 36 .. סובלת כל החיים מאנמיה שמחמירה בהריונות וכל 3 שנים לערך מקבלת טיפול של וונופר לוריד .. , הפעם הזאת עברו כמעט ארבע שנים מאז הזרקת וונופר והתחלתי שוב להרגיש רע מאוד .. עייפות סחרחורות כבדות בעיניים , חוסר ריכוז . כמובן שידעתי שאני שוב בירידה בברזל וניגשתי לעשות בדיקות דם לראות עד כמה חמור המצב . בבדיקות דם ערכו לי בדיקת דם לפי הבנתי לגילוי של צליאק . להפתעתי הרופאה אמרה שלי שאני חולה בצליאק וזה מה שפוגע בי בברזל ובי 12 וכו' . האם חולי צליאק לא סובלים מכאבי בטן איומים כאשר הם אוכלים מאכלים עם גלוטן ? מה התסמינים הנוספים לחולי צליאק אם כך ? .. אני מאוד מבולבלת שכן אני אמורה להתחיל בדיאטה נטולת גלוטן . יכול להיות שאני חולה כבר המון שנים ולא גילו זאת . אני כן מודה שכאשר אני אוכלת עתיר גלוטן אני מרגישה רע כבדות אבל לא כאבים . וכשאני בדיאטה אוכלת בריא ירקות וכו' ומורידה באופן משמעותי את הגלוטן והסוכרים מהתפריט אני מרגישה נמרצת יותר . אשמח לתשובה לימור ופורים שמחחחחח

אכן צליאק יכולה להופיע בגיל מאוחר יותר ואכן היא לא חייבת להיות סוערת אישוש סופי של האחבנה בקולונוסקופיה בריאות איתנה מוזמנים להמשיך להתייעץ ולהתעדכן בעמוד הפייסבוק שלי : " ד"ר מיכאל ויינפאס – רופא מומחה

מנהל פורום רפואת משפחה וכללית