חלומות על אכזבה שנמשכים כבר 5 חודשים בעיקביות

דיון מתוך פורום  חלומות, סיוטים וחוויות מיוחדות בחלימה

16/04/2011 | 12:13 | מאת: מיכל

ד"ר אבן, שלום רב, לפני כמה חודשים חוויתי פרידה מבן זוגי ואהוב ליבי מזה מספר שנים. אני בת 39 והפרידה בינינו התרחשה באופן לא לא צפוי ללא הסברים ומאז לא שמעתי ממנו דבר! חוויתי טראומה עמוקה , גם בשל הצער וגם בשל חוסר הוודאות לגבי סיבת הפרדה. מאז הפרידה, בכל לילה אני חולמת עליו- ובכל חלום יש סיפור אחר שבו בן זוגי מאכזב אותי, מראה לי עד כמה אני לא באמת חשובה לו. מדוע לדעתך אני חולמת את המסרים הללו כל לילה?? למה החלומות הללו לא מפסיקים?

שלום לך! חלומות לאחר טראומה רגשית או אחרת נוטים לבצע תהליך של "עיבוד" של החוויה, כדי להתמודד איתה. וזאת ע"י חזרה על החוויה מזויות שונות. ארנסט הרטמן שחקר את הנושא , כתב: "במשך מספר שבועות או חודשים כשהטראומה בהדרגה מטופלת, החלומות תכופות עוקבים אחר תבנית מובחנת. בתחילה הטראומה משתחזרת שוב ושב באופן חי ודרמטי, אך לא בהכרח במדויק באותו האופן בו אכן קרתה. תכופות יש לפחות שינוי עיקרי אחד בחלום, משהו כזה שלא באמת קרה. מהר מאוד החלומות מתחילים לשלב ולחבר את החומר הטראומטי עם חומר אחר המופיע כדומה מהבחינה הרגשית או כקשור. תכופות, כפי שראינו קודם לכן, אדם שחווה סוג מסוים של טראומה, חולם על כל הסוגים של אירועים טראומטיים שעשויים להתקשר לאותה תחושה של חוסר אונים, אימה או אשמה. במקרים מסוימים קישורים אלה מערבים הפעלה מחודשת של טראומה קודמת ותמות אישיות חשובות אחרות המעוררת על ידי הטראומה (”גירוי מחדש”)"

16/04/2011 | 13:46 | מאת: מיכל

שאלה נוספת בעקבות תשובתך . מה רצוי שאעשה על מנת שתכיפות החלומות תרד? החלומות משפיעים על כל היום שלי ופוגעים באייכות חיי.

מנהלי פורום חלומות, סיוטים וחוויות מיוחדות בחלימה