חלומות בעתה ומה עושים עם זה?

דיון מתוך פורום  חלומות, סיוטים וחוויות מיוחדות בחלימה

11/10/2011 | 09:25 | מאת: קושמר

שלום , לבעלי יש חלומות מטורפים , והוא אדם נורמטיבי לחלוטין. אין שום חוקיות בתדירות החלומות. ישנם חודשים שקטים וישנם שבועות שחלום כזה בא כל כמה לילות . סך הכל לא מצאנו שום סיבה בולטת למתח או חרדה נראית לעיין בתקופות בהן החלומות מופיעים. הוא מתעורר שטוף זיעה וצועק צעקות שמעולם לא שמעתי קודם לכן מכל אדם .לפעמים הוא קם בקפיצה ונשאר כביכול בתוך החלום והוא מפוחד נורא. פעמים מעטות הוא הצליח לזכור את החלום ובהן הוא תאר חיה , או טיפוס אל גג מלא נחשים. לכולם יש סיוטים אני מניחה אבל אני מפחדת מעוצמת החרדה שהוא מבטא כשזה קורה , ומהתחושה שהוא כאילו לא במצב תודעה רגיל.וכמובן הפחד הגדול שלא ילקה בליבו במהלך חלום. הוא בן 47 בריא , החלומות האלה היו תמיד. תודה

שלום רב אין חשש לבריאותו עקב החלומות, אך אין ספק שהם מטרידים אותו ולעיתים חודרים גם למצב של יקיצה חלקית. הטיפול יכול להיות שילוב של שיחות ותרגול של סיטואציות מתוך הסיוטים, ולעיתים גם תרופות שינה מתאימות. בברכה ד"ר רז אבן

מנהלי פורום חלומות, סיוטים וחוויות מיוחדות בחלימה