דיבור מתוך שינה שאני מודעת אליו

דיון מתוך פורום  חלומות, סיוטים וחוויות מיוחדות בחלימה

13/09/2016 | 13:20 | מאת: עדיה

שלום רב, לאחרונה מופיעה אצלי תופעה שאני מתווכחת תוך כדי שינה עם מישהו בהתרגשות רבה בנושא שמציק לי(למשל: זה שלי, זה שלי!). כשבעלי מעיר אותי כדי שאפסיק לסבול,אני מודעת שדיברתי ואפילו אומרת לו את שם האדם בחלום כי זוכרת שכשאקיץ לא אזכור כלום. אזכור רק את החוויה. אח"כ השם לא עוזר לי להיזכר בסיטואציה בחלום. לציין שבחודשים האחרונים אני משתמשת במסכת סיפאפ בשל דום נשימה. כמו כן סובלת מדכדוך וייאוש. שאלתי: האם יש קשר למסכה? על מה זה יכול להעיד? בתודה רבה.

15/09/2016 | 22:36 | מאת: אלי אבידר

שלום לך. דיבור תוך כדי שינה הוא תופעה נפוצה.לדעתי יש כאו שני נושאים. את מתארת דפוס חוזר של חלומות בהם רווח נושא עימות. בנוסף החלום"פורץ"אל דיבור חיצוני. תוך כדי שינה מופעל מנגנון המנתק פעילות מוטורית (תנועה וגם דיבור)מפעילות החלום. כך שמי שמדבר בחלום לא מדבר במציאות. בוודאי לא בשטף. אצלך הניתוק לא יעיל יתכן אולי בשל מנגנון הנשימה שאת מפעילה בשנת. יתכן שהגוף הזר על פנייך יוצר התנגדות המתורגמת לעימות בתוך החלום. יש גם אולי חרדה ממצבי חסימת נשימה שאת נתונה בה לאחרונה.חרדה מובנת לאור הקושי המלווה בהפסקת נשימה ומביא לקה ולחץ. מנגד יתכן שיש תכנים קונפליקוטואליים המטרדים אותך ללא קשר לנשימה ומתורגמים לוויכוח. את מציינת כמעט בשוליים שאת נמצאת במצב נפשי לא טוב. הייתי מציע ראשית שתפני לרופא שהמליץ על מתקן הנשימה ולשאול על השינה שלך. ויותר חשוב מכך מציע שתפני ליעוץ כדי לברר את הלחץ והמצוקה בהם את נתונה. אלי

שלום רב ברצוני להסיף שאכן הפרעות נשימה בשינה מעלות את השכיחות של דיבור מתוך שינה ותופעות ליליות אחרות כגון סיוטים. כנראה השינה קלה יותר באותם פרקי זמן. לעיתים זה לא מתרחש בשלב ה rem ולכן גם אין שיתוק.

מנהלי פורום חלומות, סיוטים וחוויות מיוחדות בחלימה