חלום או לא...

דיון מתוך פורום  חלומות, סיוטים וחוויות מיוחדות בחלימה

24/04/2015 | 01:54 | מאת: חולם עידן

שלום רב. תחילה אקדים ואציין כי אני סובל מזה שנים מחרדות והתקפי פאניקה בשילוב של אגרופוביה. לעניינינו, מזה כחודשיים אני מתעורר באמצע הלילה ומתוך שינה אני פשוט קופץ על אשתי שנמצאת לצידי. חשוב לי לציין כי זה קורה כאשר היא קמה לילדה הקטנה שלנו שהיא בוכה(הילדה נמצאת בחדר אחר) וזה מאוד מוזר כי אני חולם באופן קבוע שזה קורה שמישהו בורח לי מהידיים, לעיתים החלום על הבת שלי- אני חולם שהיא נופלת מהמיטה- ובעצם אני מנסה לאחוז זה, וזה יוצא בתיזמון מושלם לרגע שאשתי קמה מהמיטה!!! בגדול אני לא יודע אם זה חלום מכוון שאני כאילו מתעורר שאני קופץ לעברה. אבל מה שמעניין שאני ישן ועושה זאת מתוך שינה.... מה פשר העניין??!! קשה לי להסביר את התופעה .. וגם לכתוב אותה. אודה לתגובתכם.

27/04/2015 | 16:28 | מאת: אלי אבידר

היי. ישנה תופעה נורמאלית בחלום של תחושת נפילה. היא מתרחשת פעמים רבות סביב יקיצה והירדמות. יתכן שנפילה חרדות שינה ועוד נושאים נוספים משמעותיים עבורך. הייתי פותח דווקא בבדיקה אצל נאורולוג ו/או מעבדת שינה. הייתי ממשיך בבירור אצל מי שמטפל בך בתחום האגרופוביה[וכדאי להיות בטיפול בכל מקרה....]אלי

מנהלי פורום חלומות, סיוטים וחוויות מיוחדות בחלימה