סיוטים שנגמרים בהתעוררות בחרדה על בסיס יומיומי

דיון מתוך פורום  חלומות, סיוטים וחוויות מיוחדות בחלימה

28/04/2014 | 23:11 | מאת: רז

שלום לך ד"ר, אני מדבר בשם אימי בת ה39 (אני בן 18) אימי כבר שנים סובלת מסיוטים חוזרים ונשנים כל פעם שהיא הולכת לישון לא משנה אם זה לילה, בוקר או צהריים. היא מתעוררת משנתה בחרדה רבה ודפיקות לב מהירות מאוד ומבקשת בחרדתיות שיעזרו לה "תעזרו לייי!!!!" היא טוענת שבחלומותיה היא מרגישה שהיא בולעת דברים משונים ונחנקת מהם, כמו ברזלים, תכשיטים, כדורי בייסבול/טניס.. ומדי פעם יש לה גם סיוטים על נושאים כלליים אך בדרך כלל על בליעה ומחנק, היא מרגישה בחלום חסרת אונים ובמצוקה ומתעוררת חרדה לנפשה(לדבריה זה מאז הגירושין , כלומר 14-15 שנה) יש לציין שיש לה בן זוג 12 שנה וחייה נורמלים לחלוטין והיא לרוב שמחה ומאושרת . אך עניין החלומות נשאר לא פתור, התדירות ירדה בתקופות מסוימיות ועלתה באחרות אך אין מצב שזה עבר לגמרי למשך תקופה שהיא יותר משבועיים-שלוש מהיכן זה יכול לנבוע? ולמה דווקא בליעה? מה אפשר לעשות כדי להקל עליה כי היא מתעוררת חרדה מאוד, מעירה ומבהילה את כל יושבי הבית.. תודה רבה , רז שדואג לאמא.

סיוטים חוזרים הם תופעה שרצוי לטפל בה באופן מסודר (קשורים למתחים או קונפליקטים לא פתורים, או כתגובה לטראומה). הטיפול יכול להיות בשיחות עם פסיכולוג/ית או בתרופות שונות. כמובן שניתן לשלב את הטיפולים. בברכה ד"ר רז אבן

מנהלי פורום חלומות, סיוטים וחוויות מיוחדות בחלימה