מכה מתוך שינה

דיון מתוך פורום  חלומות, סיוטים וחוויות מיוחדות בחלימה

16/05/2012 | 13:24 | מאת: אורית

בעלי חולם כמעט כל לילה חלומות בהם הוא מעורב בסיטואציות אלימות ונדרש ממנו הפעלת כוח פיזי. פעמים רבות הוא מדבר מתוך שינה, אבל מה שממש מטריד זה שהוא מרביץ מתוך שינה. אם בחלום הוא נותן אגרוף למישהו, אז הוא מתוך שינה נותן את האגרוף ובעוצמה מאוד גבוהה. האם שמעת על מקרים כאלה? מה ניתן לעשות? זה הופך למסוכן לישון לצידו. ומדובר בתופעה כמעט יומיומית. זה היה גם בעבר, אך לאחרונה החריף.

אורית, שלם רב לא ציינת מה גילו של בעלך. אך ידועה תופעה של הפרעת תנועה בעת REM שנגרמת מהחלשה של השיתוק בשלב זה. אפשרות שנייה היא של חלומות עזים בשלב ללא REM. בכל מקרה התופעה מוכרת, ומומלץ לפנות ליעוץ אם היא מטרידה מדי.

17/05/2012 | 18:11 | מאת: אורית

תודה על תגובתך. בעלי בן 53, מטופל פסיכיאטרית הרבה שנים בהמון תרופות, כרגע על למיקטל ואפקסור, סובל ממניה דיפרסיה טייפ 2 וחרדות. לאחרונה נגמל מקלונקס וקסאנקס מה שכנראה מאוד הגביר את התופעה... האם ניתן לטפל בעוד דרך? קראתי שמלטונין עוזר לפעמים. כמו כן, קראתי שלעיתים זה מצביע על התפתחות פרקינסון או אלצהיימר, האם במקרה שלו זה נשמע יותר כתוצאה מהפסקת הטיפול התרופתי בקלונקס או שיש צורך לדאוג??

12/02/2013 | 08:29 | מאת: ק.ע

אני בן 28 לא נוטל תרופות. ביומיים האחרונים קרה לי מקרה דומה. בפעם הראשונה חברה שלי סיפרה לי בבוקר שנתתי לה מרפק ולא זכרתי זאת כלל. ואתמול בלילה נתתי לה מכה חזקה בפנים התעוררתי רק מהתגובה שלה שהיא הייתה בשוק ובכתה ואז רק נפל לי האסימון מה קרה. זה מתחיל להטריד ואני לא יודע למי פונים במקרה כזה לבדיקה. אבקש את עצתך תודה

מנהלי פורום חלומות, סיוטים וחוויות מיוחדות בחלימה