חחומות נבואיים חוות דעתך

דיון מתוך פורום  חלומות, סיוטים וחוויות מיוחדות בחלימה

03/08/2020 | 08:29 | מאת: לי

שלום..אני נשואה עם ילדים.לפני שנתיים וחצי אבי נפטר מדום לב.הייתי עדה להחיאה שנעשתה לו שלא צלחה והוא נפטר לידי. 3 חודשים אחרי נלקחה ממני ביופסיה ובלילה חלמתי חלום שאני נמצאת בבית אבי מרימה תינוק שנולד בחלום אני לא יודעת אם הוא שלי או לא. ואז אבא שלי יורד ב 3מדרגות שיש לו באמת בבית ,מבוהל וזורק לי תקליטים ישנים ועל כל תקליט אני בחלום יודעת שיש תמונה מהילדות שלי ואז בבהלה הוא צועק וואלה אישי בערבית שזה שום דבר...לאחר כמה ימים קבלתי תשובה שחליתי במחלה .עברתי ניתוח להסרת הנגע והייתי מאושפזת 3 שבועות .ביום השחרור נמנמתי וחלמתי אותו שוב..יושב ביער מתחת לעץ מלבלב בםרחים סגולים רגוע .ליד יש עלייה ועל השיא של העלייה צעצועי ילדים ואני שואלת אותו של צי הצעצועים והוא נינוח ורגוע אומר שזה של אח שלי כשהיה קטן..ומאז לא חלמתי את אבי ..אחרי הניתוח לא הצטרכתי טיפולים אבל אני במעקבים מלחיצים כל הזמן..מה דעתך על החלומות?

שלום לי, בכותרת לפנייה שלך אלינו, את מעלה את השאלה לגבי קיומם של חלומות נבואיים והאם החלומות שחלמת הינם חלומות מן הסוג הזה. להערכתי קיימים חלומות נבואיים כמו שניתן לנבא דברים ע"י הערכה ושיפוט של מצבים בחיי הערות, אם בעזרת חשיבה או בעזרת אינטואיציה. עם זאת, נראה לי שאת החלומות שסיפרת כאן ניתן להבין ככאלו שמעניקים ביטוי לקשר שלך עם אביך, ואיזה תפקיד הוא ממלא בחיים שלך, כאשר היה בחיים וגם לאחר מותו. בחלום הראשון את צופה בו זורק תקליטים ישנים כשעל כל תקליט קיימת תמונה מן הילדות. בחלום השני אביך יושב רגוע מתחת לעץ שמלבלב בפרחים סגולים. נראה שאביך מייצג בחלום את היכולת שלך להיות רגועה או עצבנית ומבוהלת. יתכן שהקשר שלך עם אביך השפיע רבות בחייך על רמת הביטחון שלך והיכולת להתמודד עם מצבים קשים. לעומת זאת, כאשר את מבוהלת במציאות בשל הניתוח שאת אמורה לעבור, את חולמת את אביך נסער ומבוהל. לפני שחלמת את החלום השני את רגועה יותר במציאות כי את עומדת להשתחרר מבית החולים וכך גם בחלום את מצליחה להיות עם אביך רגועה ושלווה. אני תוהה עד כמה העלאת דמותו של אביך בדימיון (הן בחלום והן במציאות), יכולה לעזור לך להתמודד עם חרדות ופחדים שונים בחייך. נתנאל

מנהלי פורום חלומות, סיוטים וחוויות מיוחדות בחלימה