סיוט על עורב שלא יוצא לי מהראש!!

דיון מתוך פורום  חלומות, סיוטים וחוויות מיוחדות בחלימה

11/05/2020 | 00:30 | מאת: אניה

שלום, היה לי לפני מספר ימים חלום מטריד שחרוט לי במחשבה. אני מגדירה את החלום כסיוט כי הוא היה לי מפחיד וקמתי מבוהלת ומיוזעת.. על החלום: חלמתי שאני נמצאת שוכבת על מיטה בחדר נעורי בבית אימי ומסתכלת על החלון. היה אור בחוץ. לפתע הגיע עורב מאוד גדול שנעמד על תריסי החלון והחל להביט בי. לא הצלחתי להוריד ממנו את המבט למרות שרציתי, משהיה לשנייה ניהייתי מוטרדת יותר.. לעורב היו עיניים מאוד מאוד גדולות, הוא התחיל להתקר אלי לאט לאט וככל שהתקרב יותר כך המקור שלו נפתח יותר. באותם רגעים במהלך החלום ניסיתי לצעוק לאחי הגדול אז לא יצא לי קול, בכלל, ניסיתי להתרחק מהעורב אך הייתי ממש משותקת וחא הצלחתי לזוז. בסוך החולם (בעוד שאני חולמת) נפלתי מהמיטה וניסיתי לדפוק בחדר אבל לא שמעתי כלום היה שקט מופתי. התעוררתי במיטה בבית שלי ולא בבית הורי והתעוררתי בבוקר (לא יודעת עם זה קריטי). אשמח לדעת מה החלום אומר, אני נורא מוטרדת ממנו והוא לא יוצא לי מהראש וממש נחרט.

שלום אניה, בכדי להבין את המשמעות העמוקה של החלום חשוב לברר יותר מה העורב מסמל בעינייך וכן מה לדעתך עורר את החלום לפני מספר ימים ? ברמה הקולקטיבית, העורב יכול לייצג דמות אפלה ואפופת צללים שיש בה יסוד תוקפני ופולשני. (ראי שירו של אדגר אלן פו על העורב וכן את הסרט "הציפורים" של היצ'קוק) גם בחלום שלך דמות העורב (שהוא גם אורב) מאיימת במבטה החודר, המציצני והפולשני לתוך המרחב האינטימי שלך בבית הורייך. עיניו הגדולות ומקורו התוקפני והמאיים מבטאים פחד מפני פולשנות וחודרנות. אפשר לשער (אם כי כאמור צריך לברר יותר פרטים לגבייך ואסוציאציות לגבי החלום) שיתכן והחלום מבטא חוויה פולשנית-מציצנית טראומטית שהיתה לך בילדותך. יתכן שמה שעורר שוב את החוויה המאיימת הזו בחלום הינה חוייה דומה שחשת לפני מספר ימים ושהזכירה לך את הפחד והאימה שהרגשת בילדות. במידה וחלומות מן הסוג הזה חוזרים, רצוי לפנות לעזרה נפשית כדי להתמודד עם החרדה והבלבול שהם מעוררים. בהצלחה. נתנאל

מנהלי פורום חלומות, סיוטים וחוויות מיוחדות בחלימה