דג׳ה וו בחלום ... יכול לקרות?

דיון מתוך פורום  חלומות, סיוטים וחוויות מיוחדות בחלימה

19/09/2019 | 19:04 | מאת: לילי

שלום, חלמתי חלום נורא מטריד. חלמתי שאני נמצאת ברחוב מסויים שאני מכירה (חברה שלי גרה שם [בתור ילדה שהייתי מבקשת אצלה הייתי די פוחדת ללכת לשם לבד בחושך]). בחלום ישבתי עם חברה על חומה כשממולנו יש בתי קרקע ושביל הליכה מפריד בינינו לבין התריסים של הבית. (כמו במציאות). אני וחברה שלי רצינו לדבר עם אחד הבנים שגר באחד הבתים. התריסים שלו היו סגורים כמעט עד הסוף וחברתי הציעה ללכת לדפוק לו בדלת, אני בינתיים ישבתי על החומה, החזקתי ורד ותלשתי את עלי הכותרת שלו. בעודי רואה את חברתי דופקת על הדלת ומצחקקת, נזכרתי לפתע שהבחור אותו אני מחפשת גר בית אחד מימין שיש בכניסה של הדלת שלו 3 מדרגות לבנות. לפתע נתקפתי אימה והתחלתי לצעוק לה שתחזור מהר כי בחלום ידעתי שזה בית של ״מישהו נורא מפחיד״ שגר שם. צעקתי כל כך חזק ובכזו היסטריה שחלילה לא יתפוס אותה על מפתן הדלת שלו, אלא שלהפתעתי הוא פתח כל כל התריסים שלו בשביל להראות את עצמו. אני סיבבתי את הראש וסגרתי את העיניים אבל עדיין יכולתי ״לחוש״ בראייה שהוא אדום נורא כיאילו שרוף ונשרף בו זמנית, קירח וצועק בלי קול. זו הייתה הרגשה נוראית בחלום, אבל בסוף החלום ממש כעסתי על עצמי על ״איך עשיתי את זה שוב?״ הייתה לי מן תחושת דג׳ה וו שהמפגש איתו כבר קרה בעבר ואני הרגשתי את התחושה הלא נעימה הזו. ולא למדתי מהטעות ... מה אומרת תחושת הדג׳ה וו בחלום?

שלום לילי, נראה שהמשמעות של תחושת הדה ג'אוו שאת חשה בחלום, מצויה באופן שבו את מספרת אותו... האסוציאציה הראשונית שלך לגבי החלום קשורה לתחושת הפחד והאימה שחווית כילדה, מפני החושך, כאשר היית מבקרת בביתה של חברתך. תחושה זו משתחזרת במפגש שלך בחלום עם הגבר שהוא "שרוף ונשרף" ומבטאת פחדים שאת חווה אותם גם כיום ולכן קיימת התחושה שכבר חווית את הפחדים הללו בעבר. אני תוהה לגבי המקור של הפחד הזה? האם הוא קשור ליציאה מן הבית כילדה, אל מקום זר ושונה יחסית(ביתה של חברתך)? האם הוא קשור לטראומה שעברת בילדותך? או האם הוא קשור למפגש שלך עם הגברי ככלל? נראה גם שהחוויה של המפגש שלך עם הגבר כרוכה אצלך ברגשות מנוגדים מאד: מחד - משיכה, התרגשות וסקרנות, ומאידך - רתיעה, אימה וסלידה. יתכן שחברתך בחלום מייצגת אצלך את הצד הסקרן והמעז בהתקרבות אל הגברי, בעוד שדמותך בחלום, מייצגת צד בתוכך, שנרתע ומאויים מן הגבר. מקוה שתצליחי למצוא את האיזון בין צדדים מנוגדים אלו שבתוכך, אולי בעזרה מקצועית, כדי ליצור זוגיות מתאימה וטובה. בהצלחה, נתנאל

מנהלי פורום חלומות, סיוטים וחוויות מיוחדות בחלימה