ct אגן

דיון מתוך פורום  כירורגיה פלסטית

05/12/2014 | 01:11 | מאת: ענת

שלום בסיטי אגן שבוצע עקב חום ממושך ופצע לחץ דרגה 4 בעכוז אצל מאושפז, נכתב: "עצם הזנב אינה סדירה באזור הפצע הדיסטלי, ללא קולקציות" "פצע לחץ עוק ביותר שמגיע עד עצם הזנב, המשכות הפצע עד לעצם הזנב מעידה על אוסטיאומיאילטיס." מה הכוונה בעצם זנב שאינה סדירה? על איזה נזק זה מצביע? אלו אופציות טיפוליות יש בזיהום בעצם הזנב? ניתוח? הטרייה(זה בעצם ניתוח?) האם זה מצריך השתלת עצם? טיפול אנטביוטי יעיל במקרים כאלו? לכמה זמן זה נדרש? והאם יש אופציות אלטרנטיביות לטיפול בזיהום העצם במידה ולא ניתן לתתת אנטיביוטיקה לתקופה ממושכת עקב נטיה לשלשולים כתוצאה מקלוסטרדיום בעבר? תודה

11/12/2014 | 07:23 | מאת: ד"ר יעקב זילר

בוקר טוב הממצאים מצביעים על זיהום שפגע בעצם . זה מצב קשה לטיפול , במיוחד בחולה סיעודי דמצב מדולדל . לא אוכל לתת המלצה פרטנית במצב זה.

מנהל פורום כירורגיה פלסטית