גוש תת עורי ליפומטוטי במצח

דיון מתוך פורום  כירורגיה פלסטית

27/02/2014 | 09:09 | מאת: יוסי

לאחר ביקור אצל כירוגיה פלסטית אמרה לי שעדיף שיאיר ככה ולא יגע ובהסבר רשמה גוש תת עורי ליפומטטי 8 מ"מ אדהרנטי לפריאוסט סוגסטיבי כליפומה... הליפומה ממוקמת במצח ומעט מעט בולטת האם ניתן להסירה ע"י טיפול רפפואי או טיפול כל שהוא שלא תישאר צלת... האם שאני לוחץ על הליפומה זה יכול לגרום לה לגדול תודה מראש

27/02/2014 | 16:49 | מאת: ד"ר יעקב זילר

שלום יש לך ליפומה , גידול שפיר של רקמת שומן.באופן טיפוסי גושים כאלה במצח גדלים עמוק מתחת לעור ולשריר , צמוד לעצם הגולגולת.זה בעברית מה שכתבה הרופאה שבדקה אותך. אין צורך רפואי אמיתי בהסרת הליפומה ואין דרך לעשות זאת מלבד בניתוח עם חתך קצר רוחבי מעליה. החתך יותיר צלקת עדינה. לחץ על הליפומה לא יגדיל אותה , היא גדלה מעצמה עם השנים.

02/03/2014 | 09:09 | מאת: יוסי

לפי אני פונה על מנת להסיר את זה? והאם כמו שאם הזמן זה גדל יש מצב שזה גם יקטן. הבנתי גם אם אסיר אותו יש עצבים שם שיכולים להפגע...

מנהל פורום כירורגיה פלסטית