הנחיה של רופא שלא להסיר תפרים .

דיון מתוך פורום  כירורגיה פלסטית

09/07/2011 | 15:42 | מאת: ורד

האם תוכל להסביר מה קורה כשלא מסירים תפרים שבוצעו להסרת נקודת חן בפנים? תוך כמה זמן התפרים מתפוררים מעצמם ?ומדוע שרופא כירוג יטעה כך פציינט? מה האינטרס?

10/07/2011 | 07:29 | מאת: ד"ר יעקב זילר

שלום ורד הסרת נקודת חן משאירה צלקת .הצלקת היא תוצאת החתך בעור ולא סוג התפר .השימוש בתפרים נספגים מקובל לפי שיקול המנתח וזה שטיפל בך ודאי ותיק ומנוסה. ההמלצה לשטוף תפרים במים מקובלת בהחלט ונועדה לנקות את החתךולהרחיק קרישי דם,חיידיקים ושאריות אחרות העלולות להפריע לריפוי. גם תפרים נספגים אפשר להסיר .תוכלי לפנות למנתח או לאחות בסניף הקופה ולהסירם כעבור כ 10 ימים.

מנהל פורום כירורגיה פלסטית