הסרת נקודת חן - מקרה דחוף

דיון מתוך פורום  כירורגיה פלסטית

18/10/2013 | 11:05 | מאת: עומרי

שלום לכולם אני חייל בן 20 מאזור המרכז. מהיותי ילד יש לי מתחת לפה בצד ימין, ז"א אם מסתכלים עליי השומה נמצאת בכיוון דרום מערב לשפה התחתונה של הפה שלי. בהיותי ילד היא הייתה קטנה אך עם השנים הנקודה גדולה ונהייתה מאוד לא אסתטית ומכוערת. זה הגיע למצב שפיתחתי איזשהו אני כלפי צד ימין של הפנים שלי כי בכל פעם שאני מסתכל על עצמי מהפרופיל שבו הנקודה נמצאת אני ממש מתבאס. זה הגיע למצב שאני לא נותן לאנשים לשבת מצד ימין שלי כי פיתחתי הסתייגות מהעניין... בשורה התחתונה השומה מאוד מזיקה לי באופן אישי ומפריעה לי מאוד למראה שלי והייתי רוצה להסיר אותה כמה שיותר מהר בגלל העובדה שעם הגיל היא רק גודלת ומי יודע מה יהיה בגיל 25... לפני כשנה וחצי בערך הלכתי עם האקסית שלי (בזמנו) לרופאת עור של קופח מכבי והיא כבר קבעה לי במקום ניתוח. לאחר התייעצות קטנה איתה ככה "מלב אל לב" מה שנקרא בחדר היא ייעצה לי שלא להוריד את הנקודה כי הניתוח ישאיר צלקת שאולי אני אחכ אהיה יותר מבואס על הצלקת ואגיד לעצמי "לא הייתי צריך לעשות את הניתוח". השאלה שלי היא אם מישהו עבר כאן ניתוח להסרת שומה/נקודת חן והאם נשארה לו צלקת נוראית? האם הניתוח היה כדאי? כמו כן גם גודלים לי זיפים על איזור הנקודה ועליה, כך שאני מתנחם בעובדה שאם לאחר ניתוח כזה תישאר צלקת, הזיפים יכסו אותה.. עזרה בבקשה? :)

20/10/2013 | 13:42 | מאת: ד"ר יעקב זילר

שלום מה בדיוק דחוף בנקודת חן שיש לך מילדותך? נראה שלמרבה הצער אתה נותן לנקודת חן קטנה להשפיע על איכות חייך במידה קיצונית ולא בריאה. השיקול פשוט והוא רק בידיך : אין ככל הנראה צורך רפואי להסיר את השומה,ההסרה תמיד משאירהצלקת הגדולה מעט מבסיס השומה, צלקות לעיתים מתבהרות מאוד כעבור שנה מהניתוח. חבר והחסר את הנתונים האל ותוכל להחליט אם להסיר את השומה או לא.

מנהל פורום כירורגיה פלסטית