כוויה גדולה במפשעה

דיון מתוך פורום  כירורגיה פלסטית

23/09/2013 | 12:01 | מאת: אייל

שלום רב, לפני מספר ימים נכוויתי ממים רותחים באיזור הירך הפנימית והמפשעה, וכמו כן באיבר המין. מדובר באיזור נרחב בין השאר צצו מספר שלפוחיות.יום לאחר מכן התחלתי בטיפול חבישה יומי של סילברול וכמו כן קיבלתי זריקת טטנוסשאלתי היא - מאחר ויש סימנים ממש קטנים של שינוי צבע העור על בקצה הכיפה של איבר המין (השלפוחיות שציינתי הן רק על הירך) - האם אפשר ומומלץ למרוח על האיזור סילברול כדי למנוע צלקת באיזור? ובמידה וכן - האם עלי לחבוש את המקום? מעבר לכך - נאמר לי בקופת החולים שסיכוי סביר שתישאר צלקת של כוויה באיזור הירך, האם יש משהו שניתן לעשות בנידון על מנת למנוע זאת? תודה וחג שמח, אייל

29/09/2013 | 13:59 | מאת: ד"ר יעקב זילר

שלום ראשית התנצלות על עיכוב במענה. אני מניח שבשלב זה הכוויה החלימה.כוויה מדרגה שניה אינה משאירה לרוב צלקת .פנה למנתח פלסטי של הקופה לבדיקת האזור והמלצה לטיפול מונע בהתאם לנסיבות ולצורך.

מנהל פורום כירורגיה פלסטית