הסרת נקודת חן

דיון מתוך פורום  כירורגיה פלסטית

30/06/2011 | 19:07 | מאת: קורל

שלום רב, יש לי הפנייה מרופאת עור להסיר נקודת חן מהבטן. קבעתי תור לכירורג פלסטי ורציתי לשאול, האם הכירורג יסיר את הנקודה באותו הרגע, או שמדובר בייעוץ ראשוני ואז אצטרך לקבוע תור נוסף? אני מעוניינת להסיר את הנקודה מהר בלי לחכות יותר מדי, שכן נקבע לי אירוע עם צילומים בבגד ים בחודש ספטמבר ואני מעוניינת שהפצע יספיק להחלים. אני יודעת שזו שאלה די שולית, אבל בשבילי זה חשוב. תודה רבה, קורל.

30/06/2011 | 20:03 | מאת: ד"ר יעקב זילר

שלום קורל אני מניח שמרבית המנתחים אינם מבצעים את הסרת נקודת החן במהלך הפגישה הראשונה במרפאתם אלא במקום ומועד אחר.אני מציע שתשאלי את מזכירת הרופא שאליו פנית אם כך הוא נוהג. לענין הזמן והמראה : הסרת נקודת חן משאירה אחריה צלקת.החתך הראשוני יחלים עד הסרת התפרים ( שבוע עד שבועיים בהתאם למקום בגוף ) אבל הצלקת הטריה יכולה להיות אדומה חודשים ארוכים.יתר על כן , באזורים מסוימים כמו גב , כתפיים וחזה עלולה לעיתים להתפתח צלקת עבה ובשרנית . אם הסרת הנקודה נעשית בגלל חשד רפואי אז אין לדחות את הטיפול אבל אם השיקול אסתטי בלבד שקלי היטב.

מנהל פורום כירורגיה פלסטית