הסרת נקודת חן- התייחסות להיבט הכירוג-פלסטי

דיון מתוך פורום  כירורגיה פלסטית

23/08/2012 | 00:47 | מאת: אנונימי

שלום לצוות רופאי הפורום, לפני כחודש עברתי הסרת נקודת חן בגילוח וצריבה במחט חשמלית באיזור בפנים. לאחר כשבוע של טיפול תרופתי. ( ע"י משחת סינטומיצין 3% ) נפלה מעין קליפה ולא נשאר כמעט דבר חוץ מאודם מעטי בלבד. כיום לאחר כשלושה שבועות ומספר ימים קיים אודם ונפיחות מעטה באיזור, בנוסף נקודה לא ברורה חומה וקטנה . האם הדבר מעיד על ריפוי תקין ויש עוד תהליך של חידוש העןר כך שגם סימן/כתם זה יעלם? האם ישנו סיכוי שהפעולה הכירוגית לא עזרה ויש צורך בפעולה פולשנית ( ע"י תפרים) והאם ישאר כתם? (יש לי עור שחום מעט. אינו שחור.) מחכה לתשובתכם. תודה רבה.

23/08/2012 | 16:41 | מאת: ד"ר יעקב זילר

שלום אודם הוא חלק מתהליך הריפוי וכך גם הנפיחות שתהפוך בהמשך לצלק.הנוקדה החומה יכולה להיות שארית של הנקודה שלא הוסרה או פיגמנטציה שהתפתחה במקום הניתוח. פנה לבדיקה אצל מי שטיפל בכך .

מנהל פורום כירורגיה פלסטית