ליפומה - בגודל 12 ס"מ

דיון מתוך פורום  כירורגיה פלסטית

05/08/2012 | 23:16 | מאת: יעל

דר שלום, כבר מעל 10 שנים שיש לי ליפומה מעל הכתף הימנית. בתוקופה זו היא גדלה מאט. אני מקפידה לעשות בדיקת אולטרסאונד פעם בשנתיים. בבדיקה האחרונה כתב הרופא: "רושם של חדירה לתוך השריר" אשמח אם תוכל להסביר לי מה זה אומר ואיך זה משפיע על הסרה עתידית? האם כדאי להסיר במקרה שזה לא מפריע לתפקוד, איך זה נעשה, מהם הסיבוכים האפשרים במקרה של הסרה\איהסרה? בתודה רבה! יעל

06/08/2012 | 08:47 | מאת: ד"ר יעקב זילר

בוקר טוב יעל ליפומה היא גידול שפיר של רקמת השומן.הליפומה שלך גדולה למדי וממשיכה לגדול בקצב האיטי המוכר עבור גידולים מסוג זה.חדירה לשריר פירושה שהליפומה גדלה מעט לעומק.אין בכך סכנה אבל המצב בהחלט יכול להוות קושי אם תבחרי להסיר את הליפומה. הסרת ליפומה אינה ניתוח מורכב מאוד במצב שבו היא מוגבלת בתוך מעין קופסית דקה.במצבים של ליפומה פולשנית יותר (אולי כמו שלך) ההסרה קשה יותר ,ההפרדה מהשריר יכולה להיות כרוכה בדימום ולעיתים חלק מהליפומה לא מורחק וגדל מחדש. ההסרה נעשית לרוב בהרדמה מקומית דרך חתך שאורכו קצר מקוטר הגוש וזה גם אורך הצלקת שנותרת.הסרה בשאיבת שומן קלה יותר אבל "מבטיחה" שחלק מהליפומה לא יורחק .

08/04/2013 | 22:17 | מאת: שוקה

תודה

מנהל פורום כירורגיה פלסטית