ניתוח שברים בבטן

דיון מתוך פורום  כירורגיה פלסטית

18/06/2012 | 13:00 | מאת: אביה

שלום מזה מספר שנים יש לי שבר בבטן העליונה בעקבות ניתוח הוצאת כיס מרה. לאחרונה, אני מרגישה שיש לי עוד שברים, בצידי הבטן התחתונה וגם מתחת לטבור. עברתי ניתוח קיסרי לפני כ-10 שנים ללידת תאומים. אימי סובלת משברים בבטן ועברה מספר ניתוחים. שאלתי היא, האם יש אפשרות לניתוח כולל, לכל השברים ומתיחת בטן כדי למנוע הישנות שברים בעתיד. יש לי מכבי זהב וגם ביטוח חיצוני. תודה אביה

19/06/2012 | 10:31 | מאת: ד"ר יעקב זילר

בוקר טוב אביה עליך לעבור בדיקה יסודית של הבטן ע"י כירורג כללי.הוא זה שיאבחן את הבקעים בדופן הבטן ויקבע את הטיפול הנדרש. מתיחת בטן בוזמנית אפשרית לרוב אם כי קשה לתכנון ותיאום לעיתים.מעבר לזאת עליך להבדק ע"י כירורג פלסטי שיעריך אם אכן ניתן לבצע אצלך מתיחה של עור הבטן.בכל מקרה , ניתוח זה לא משפיע כלל על הבקעים , אינו מטפל בהם או מונע אותם בעתיד התיקון הוא קוסמטי - חיצוני בלבד ואינו כלול בסל הבריאות.

מנהל פורום כירורגיה פלסטית