ניתוח גניקומסטיה

דיון מתוך פורום  כירורגיה פלסטית

19/04/2012 | 13:47 | מאת: אנונימי

שלום, אני בן 18 וסובל מגניקומסטיה, עברתי כבר בירור אנדוקרינולוגי והכול תקין מבחינה הורמונלית, ואני מאוד רוצה לעשות ניתוח. אבל יש בעיה- אני מאמין שיש לי נטייה לצלקות היפרטרופיות מכיוון שכשהייתי קטן נחתכתי חתך עמוק בברך מברזל חד ומעוות ולאחר הוצאת התפרים וההחלמה נוצרה לי צלקת היפרטרופית שבה התחלתי לטפל רק חצי שנה לאחר המקרה עם יריעות סיליקון ותחבושות לחץ ואחרי שנה הצלקת נראתה יותר טוב, אך עדיין רחבה. רציתי לדעת אם וכאשר אני יעשה ניתוח שיבוצע עם סכין מנתחים סטרילית ולא ברזל מזוהם כמו במקרה בברך, ומיד לאחר הניתוח יתחיל למרוח משחות כמו "קלו-קוט" או "מדרמה", האם עדיין יווצרו לי צלקות היפרטרופיות נוראיות? מה אתה ממליץ לי לעשות? אני כרגע נורא סובל מהגניקומסטיה וזה ממש מדכא אותי. תודה.

19/04/2012 | 16:51 | מאת: ד"ר יעקב זילר

שלום הדאגה שלך מובנת אם כי יתכן שאינה במקומה.החתך בברך היה מראש , כדבריך "מעוות" ויתכן שזו דוקא הסיבה לצלקת היפרטרופית/קלואידית שבכל מקרה הפכה שטוחה.התרחבות צלקות על הברך שכיחה בגלל המתח על העור. חתך ישר ו"אלגנטי" מסכין מנתחים עלול גם הוא להסתיים בצלקת בשרנית אבל טיפול מונע כמו משחת/יריעת סיליקון בתוספת הזרקת סטירואידים כבר לאחר הניתוח יכול להקטין את הסיכון לכך ב60-70% . שווה את הסיכון? לבחירתך.

מנהל פורום כירורגיה פלסטית