צלקות ......

דיון מתוך פורום  כירורגיה פלסטית

20/04/2011 | 13:12 | מאת: דנה

עברתי תאונת דרכים והיה לי שבר פתוח בעצם הטיביה ובעקבות כך יש לי צלקת גרועה מאוד מתחת לברך לא רק שיש צלקת אלא גם שקע מכיוון שהיתי מחוברת לנקז הוואק רציתי לדעת אם ניתן לשפר את הצלקת ,ובנוסף לכך יש לי צלקת בישבן צלקת קלאודית האם ניתן לשפר את זה?

20/04/2011 | 23:31 | מאת: ד"ר יעקב זילר

שלום דנה. אין תשובה פשוטה לשאלותיך ותשובה מלאה אפשרית רק אם תפני לבדיקה. ככלל ,קשה מאוד לטפל בצלקות שקועות המקובועות לרקמות העמוקות .הטיפול הוא ניתוח המגייס רקמות קרובות למילוי החסר ומסתיים בעצמו , כמובן , בצלקת חדשה. ניתן לטפל בצלקת קלואידית במגוון אמצעים הכוללים זריקות סטרואידים , חבישה לוחצת וניתוח בתנאי שהצלקת צעירה באופן יחסי (מספר חודשים עד פחות משמנה) ובכל מקרה סיכויי ההצלחה סבירים לכל היותר.

מנהל פורום כירורגיה פלסטית