נגישות
נגישות

גיסטה תירוגלוסלית ובתוכה ממאירות פפילרית.

דיון מתוך פורום  אף אוזן גרון וניתוחי ראש צוואר

06/03/2015 | 15:33 | מאת: שירן

היי אני בת 25, בריאה בדרכ. מזה כשתנתיים שהיה לי גיסטה תירוגלוסלית שגדל משמעותית במספר החודשים האחרונים. נאמר לי שהניתוח להוצאתה אינו דחוף ולכן נותחתי להוצאת הגיסטה רק כשגדלה לפני שלושה שבועות. בפתולוגיה לאחר הניתוח התגלה כי בתוך הגיסטה יש גידול פפילרי, לא ידוע לי הגודל אך הרופא טוען כי אינו גדול, גודל הגיסטה כ5.5 סמ. הרופא המטפל ממליץ על כריתה מלאה של בלוטת התריס וטיפול בדיו רדיואקטיבי. בנוסף בבדיקת בלוטת התריס היא תקינה מלבד קשרית של 7 מ"מ וגיסטה קטנה של 2.5 ממ. בלוטת לימפה תגובתית אחת של 21 ממ שנוקרה ונשלחה לבדיקה. אני פוה בשאלה האם זה הכרחי להוציא את בלוטת התריס, האם יש דרך שונה לטיפול?, והאם התוצאה שהתגלתה בפתלוגיה יכלה להתגלות לפני הניתוח בבדיקה אחרת?. לא נעשה לי סריקה כלשהי רק הדמייה על קולית

לקריאה נוספת והעמקה

ממצא יחסית נדיר. ישנן 2 גישות: האחת מעקב לגבי הטירואיד והצוואר . השניה התיחסות כעל כל סרטן פפילארי - להרחיק את כל תאי הטירואיד וכן או לא לתת יוד ראדיואקטיבי לאחר מכן. המטרה - אפשרות למעקב באמצעות מיפויים ובדיקות דם. זה לא מתאפשר מבלי לכרות את כל הבלוטה. אני בעד כריתה.

מנהל פורום אף אוזן גרון וניתוחי ראש צוואר