שקד שלישי בן 4

דיון מתוך פורום  אף אוזן גרון וניתוחי ראש צוואר

24/12/2014 | 11:37 | מאת: חן

לי ילד בן 4 כמעט, הוא סובל קרוב לשנה וחצי משיעולים ,מתלונן על כאבי גרון ובטן ,חוסר תיאבון מוחלט , נזלות מנחירות חזקות בשינה,הקאות ההקאות מתבטאות כשהוא בולע רוק עם רפלקסים נראה כאילו יש לו המון ליחה והוא עומד להיחנק.בגן יש לו הפרעות קשב וריכוז עייף כל הזמן ,הייתי אצל רופא המשפחה במעקבים בהתחלה הוא נתן לי מרשם לאבאמיס תרסיס לאף אך לא היה שיפור. הייתי אצל רופא א.א.ג הוא בדק אותו ואמר שיש לו אדנואידים מוגדלים ושלח אותנו לצילום. בהפניה של הרופא כתוב - ממצאים בבדיקה- היפרטרופיה של קונכיות תחתונות אדנואידים מוגדלים. אבחנה משערת: RHINITIS VASOMOTOR - ADENOID HYPERTROPHY היסטריה רפואית-בעיות פעילות - RHINITIS ALLERGIC התשובה של הצילום תוצאות צילום נזופרינקס: התעבות רקמות רכת בדופן אחורי. עם הצילום חזרתי לרופא א.א.ג ששלח אותנו לשניידר יש לנו תור בקרוב. אך לפני התור היינו במקרה במיון בשניידר ורופא אאג ראה אותו ואמר שיש לו שקד שלישי וניתוח יכול לקחת שנה. בהמלצות בשחרר כתוב : מעבדת שינה וביקורת א.א.ג לאר מכן החלטה על צורך אדנואידקטומי. הרופא משפחה מסרב לתת הפניה למעבדת שינה, מדוע? עכשיו הבעיה שהרופא ילדים נותן לי כל מיני מרשמים וטוען שזה ימנע ניתוח ,הא מעדיף שהילד לא ינותח. ומסרב לתת לי הפניה למעבדת שינה,הוא אומר שלא כדאי לשגע את הילד. הוא נתן לי מרשם ל SINGULAIR FOR KIDDIED 4MG GRA 4MG אני ובעלי לא רוצים לעשות על הילד ניסיונות יותר, האם כדאי לקנות את המרשם? זה יעזור.? אני ובעלי סובלים המון כמעט ולא ישנים בלילות. הילד מקיא ללא סיבה הוא לא חולה. לפעמים מתלונן על כאבי גרון. היה לו פעם 1 דלקת באוזניים והוט טופל באנטיביוטיקה. האמת אני עובדת עצות אם צריך לנתח למה לא?אולי זה יעזור? בבקשה תעזור לנו אני לא רוצה להזניח את הילד מסכן סובל המון.. ואיפה אני משיגה הפניה למעבדת שינה?אם הרופא ילדים עקשן ולא נותן?:( סליחה על ההודעה הארוכה אני פשוט נואשת לעזרה. תבורך,יום טוב.

למרות הדיווח הארוך - אינני יודע יותר מאשר הרופא שבדק את החולה (בנכם)...כניראה שיש אינדקציה לכריתת השקד השלישי - מעבדת השינה נעשית לברר היש דום נשימה משמעותי כאשר מתלבטים באם לכרות גם השקדים. יש לתשאל את הרופאים השונים שבדקו את ילדכם על מכלול הכוונות.

מנהל פורום אף אוזן גרון וניתוחי ראש צוואר