פוסט נזל דריפ סינדרום - שיעול טורדני ממש!!

דיון מתוך פורום  אף אוזן גרון וניתוחי ראש צוואר

18/12/2014 | 10:50 | מאת: ערן

היי, שמי ערן, אני אוטוטו בן 29 בריא בד"כ ואני סובל מפוסט נזל דריפ (שאבחנתי לעצמי). 1. לפני כחודש סבלתי מהתקררות דמויית שפעת * ללא חום, * נזלת מוגלתית (צמיגית בצבעי צהוב ירקרק). * עבר תוך 3 ימים 2. במהלך המחלה, הדלקת עברה לאיזור הגרון ומשם ירדה לקנה הנשימה. 3. נכון להיום אין לי נזלת.. המחלה עברה אבל השיעול נשאר אני משתעל המון וכבר נמאס לי. כואב לי הראש מרוב שיעול. בערך פעם ב-2 דקות 4. נקבע תור לרופא משפחה שרשם לי אומפרזול (כי הוא חושב שזה ריפלוקס) והפנה אותי לרופא א.א.ג העניין הוא שקבעו לי תור רק בעוד חודש וקצת... 5.התחלתי ליטול סינופד (pseudoephedrine) באופן עצמאי פעם ביום לפני השינה (היות וההתרשמות שלי שהנזלת מגיעה לקנה הנשימה בשינה) 6. בנוסף התחלתי ליטול ראולין (אציטילציסטאין) 200 מ"ג במטרה להשתעל את מה שכבר יש בתקווה שאפטר מהשיעול הטורדני הזה. 3 פעמים ביום במנות של 600 מ"ג זהו היום החמישי שאני נוטל את התרופות אך ללא שינוי מהותי 7. היום חזרתי לבית המרחקת וקניתי מוקוליט בקפסולות (קארבוציסטאין) 375 מ"ג. הבהרות לפני שאגש לעניין: א. בריא בד"כ ב. הלחה שקופה ומעט צמיגית ללא ריח ג. אין בעיות נשימה כמו אסטמה או COPD גם לא להורים ד. מקפיד לשתות כמות גבוהה של נוזלים ה. המקרה הזה חוזר כמעט כל שנה השאלות שלי הם כאלה: א. מה ההמלצה עם פוסט נזל דריפ? במיוחד כזה שמתעקש להשאר. זה קורה לי כמעט כל שנה ב. כמה מוקוליט אני יכול לקחת בבת אחת בלי לחטוף הרעלה? מה זמן מחצית החיים של התרופה (כל כמה שעות אני יכול לקחת את המנה הבאה?) ג. האם כדאי לטול את 2 התרופות במקביל? האם קארבוסיצטאין מתנגש עם אציטילסיצטאין? ד. אם גם מוקוליט לא יעזור האם שווה לחשוב על טיפול מסוג מדכאי השיעול? האם יש מדכא שיעול OTC (ללא מרשם) או שאני חייב לפגוש רופא בשביל זה? ודבר אחרון, אני בטוח שחלק מהתשובה תהיה להמשיך בירור רפואי. אני מנחש שרופא א.א.ג ישלח אותי ל-200 בדיקות וככה בין תור לתור יעברו עוד כמה שבועות ובסופו של דבר המחלה תעבור כבר בעצמה, את זה אני יודע גם לבד :) תודה רבה על זמנך, ערן

צודק בהחלט! 1 - להבדק! 2 - בהחלט סביר שמדובר בזיהום ויראלי, אולי עם רקע אלרגי שהינו מתמשך (מעשן?) שיחלוף לבד 3 - בדרך כלל איננו שולחים חולים ל 200 בדיקות אלא בודקים אותם באופן לא וירטואלי וממליצים לפי הממצאים לטיפול 4 - בהחלט לעיתים הטיפול הינו סבלנות והבעיה חולפת עם התגברות הגוף באופן טיבעי.

מנהל פורום אף אוזן גרון וניתוחי ראש צוואר