הפסקת שמיעה פתאומית באוזן ימין

דיון מתוך פורום  אף אוזן גרון וניתוחי ראש צוואר

25/10/2014 | 16:32 | מאת: אורן

אני בן 65. לפני יומיים חשתי בבוקר בירידה פתאומית בשמיעה באוזן ימין. לאחר 3-4 שעות השמיעה חזרה לרמה הקודמת. בבדיקת שמיעה אובחנה באוזן ימין ירידה של 15dB בתדרים 3000, 4000, 8000 הרץ, וירידה של 10dB בתדרים 2000, 6000 הרץ - בהולכת אוויר (ac) בהשוואה לבדיקה מלפני 4 שנים. לאור השיפור בשמיעה כעבור כמה שעות הוחלט לא להתחיל טיפול בפרדניזון ולחזור על בדיקת השמיעה. האם נדרש בירור נוירולוגי כלשהו או בדיקה נוספת? (MRI או אחרת?)

לשקול המשך ברור ב MRI לפי ממצאי בדיקת השמיעה וביצוע בדיקת BERA.

מנהל פורום אף אוזן גרון וניתוחי ראש צוואר