קשרית מוגדלת?

דיון מתוך פורום  אף אוזן גרון וניתוחי ראש צוואר

19/09/2014 | 05:04 | מאת: גל

אני בת 21, כבר שנה במעקב נגע (ככה''נ ליפומה, גדילה של 5 מילימטר בחצי שנה אחרונה מ2 ל-2.5 סמ') בצוואר ימין עליון וציסטה באונה שמאלית בתירואיד. בשבוע שעבר, כחלק מהמעקב, עשיתי US צוואר רקמות רכות ובו חוץ מהליפומה והציסטה בתירואיד שנשארו ללא שינוי בגודלן, עלה גם הממצא הזה-"בלוטות פרוטיס תקינות. צמוד לקוטב תחתון של פרוטיס ימין בלוטת לימפה 1.4 ס''מ עם עיבוי קל של הקורטקס". הממצא הזה לא היה בUS קודם לפני 3 חודשים. מה שעוד מעניין הוא שהUS הנוכחי נעשה יומיים לאחר טיפול של סטרואידים לווריד עקב התקף אסתמה קשה, כך שהבלוטה עוד הייתה אמורה להצטמק לאחריו ואולי הייתה גדולה יותר לפני הסטרואידים. האם הקשרית, בגודל 1.4 ס''מ, גדולה מהרגיל? האם הממצא מדאיג וכדאי לפנות לאא''ג להמשך בירור? האם כדאי לנקרה? תודה.

אני חושב שרעיון מצויין הוא לפנות עם הממצאים לבדיקת וברור אאג!

מנהל פורום אף אוזן גרון וניתוחי ראש צוואר