נקב בעור התוף לילד- קינוח אף

דיון מתוך פורום  אף אוזן גרון וניתוחי ראש צוואר

17/02/2014 | 11:34 | מאת: נטלי

שלום רב קרה לי משהו הזוי ביום שישי האחרון בני עשה אינהלציה של מי מלח כדי להוציא את הנזלת, קינח את האף, ולאחר זמן , לא יודעת בדיוק, בעלי הבחין שיוצאת לו הפרשה צהובה - דבש מהאוזן, נבהלנו נורא, נסענו לאאאג במרפאה , היא עשתה לו סקשיין קצת לנקות את הנוזל ואמרה שיש לו נקב קטן. זהו ילד שעבר כבר כפתורים ב- 2011 והם יצאו לאחר 7 חוד , הזדהמו ומאז בעצם הוא סובל מהאוזניים מאוד, כולל ירידה בשמיעה, ונאמר לי לחשוב שוב על כפתורים- בינתיים מפחדת, כי אוזן שמאל- יש לו לפי הרופא עור תוף דק ובעייתי- לא זוכרת את המינוח באנגלית. בדיקת שמיעה אחרונה לפני חודש- ירידה מסוג הולכתי דו"צ, טימפנומטריה- TYPE B דו"צ 1. האם נקב יכול לקרות כתוצאה מקינוח אף? 2. איך והאם אמור להיסגר? 3. האם יכול להיגרם נזק וסיבוכים כתוצאה מהנקב? 4. מה עליי לעשות כעת? לעקוב? 5. האם להפסיק לקנח את האף? 6. האם יכול להשאר חרש או פגיעה אחרת כתוצאה מהנקב? זה ממש מפחיד שאנו ההורים גרמנו לזה מבלי לדעת שדבר כזה עלול לקרות, זה איום ונורא... אני ממש חרדה בבקשה ענה לי במהרה.. בכבוד רב נטלי

ראשית לא הזוי שנית - כל שצריך לעשות זה מעקב - בדיקת אאג בעוד כ3-4 שבועות ולחכות לראות מה קורה עם הנקב. הנקב משמש כרגע כפתח במקום ה"כפתור".

מנהל פורום אף אוזן גרון וניתוחי ראש צוואר