תוצאות אולטרסאונד

דיון מתוך פורום  אף אוזן גרון וניתוחי ראש צוואר

25/11/2013 | 09:22 | מאת: דנה

שלום רב בעקבות בלוטת לימפה נמוכה בצוואר תחתון משמאל, אשר הורגשה על ידי לפני 3 חודשים כי היא כאבה בעת שהיתה לי דלקת גרון סטרפטוקוק A , כך בעצם הרגשתי בנוכחותה, אולם מאז לא ירדה בנפיחות, הופניתי לאולטרסאונד צוואר ובלוטת תריס. יודגש, הנני נמצאת במעקב 3 שנים של אולטרסאונד פעם בשנה ובדיקת תפקודי TSH בשל קשרית סולידית בגודל 6 מ"מ עם מוקד זעיר מסוייד בדופן, כאשר 3 שנים הקשרית אינה גודלת. יודגש כי לאחר שנתיים מעקב אולטרסאונד נאמר לי ע"י הרופאה כי אין צורך במעקב יותר חד משמעית אולם אני מתעקשת לבצע כזה פעם בשנה. כעת לאולטרסאונד האחרון לפני שבוע, שביצעתי באופן פרטי ברמב"ם בשל חששותיי ותור מאוחר אשר נקבע ליום 16.12.13 ולא יכולתי להמתין: בלוטת התריס מוגדלת באופן דיפוזי. עובי האיסטמוס 5 מ"מ אונה ימנית: 4.7X2.6X1.8 אונה שמאלית 5.6X 2.5X 1.7 מרקם הבלוטה תקין כמו גם הווסקולריזציה שלה באונה ימנית אחורית קשרית רקמתית היפו אקוגנית גודל 5 מ"מ עם הסתיידות היקפית פסית בחלקה הקדמית, ווסקולרית. בצוואר משמאל 4-5 LEVEL , מודגמת בלוטת לימפה מעט מוגדלת 1.36 ס"מ בעלת סינוס שומני, ריאקטיבית קרוב לוודאי. לסיכום: 1. קשרי אונה ימנית למעקב? FNA? 2. בלוטת לימפה מעט מוגדלת משמאל, למעקב שאלותיי: 1. האם הקשרית נחשבת מסוכנת? האם דרוש ניקור? תוצאות תפקודי בלוטת תריס מלפני חודשיים תקינים לחלוטין. 2. אני מאוד מוטרדת מבלוטת הלימפה הנפוחה? האם באולטרסאונד יש סממנים של בלוטה חשודה? האם זוהי חשודה? מה זה סינוס שומני? 3. האם יתכן שהבלוטה נפוחה בגלל דלקת גרון שנמשכה חודש עד תחילת ספטמבר האחרון... והיא באמת ריאקטיבית? מתי הנפיחות תרד אם בכלל? האם יכול להיות קשר לפצע הרפס בשפתיים ובצד השפה בעור שיש לי ממנו כרגע עוד חלק קטן שלא נרפא? סורי על השאלות אודה על תשובות לגבי כל אחת מהשאלות, בכל מקרה יש לי אולטרסאונד נוסף ביום 16.12.13.... תודה רבה דנה

בקיצור - יש לדעתי יתרון בביצוע ה US הנוסף שניקבע ובאם החמרה או ללא שינוי יש יתרון לבצע ברור רקמתי - כלומר FNA = דיקור במחט עדינה.

מנהל פורום אף אוזן גרון וניתוחי ראש צוואר