ירידה בשמיעה

דיון מתוך פורום  אף אוזן גרון וניתוחי ראש צוואר

05/11/2013 | 08:49 | מאת: אבי

אני בן 33 בריא בדר"כ. סובל שנים מידי עונה מדלקת סינוסיטיס וכן מתחושת מלאות קבועה בסינוסים. בתקופה האחרונה הרגשתי גם ירידה בשמיעה ובבדיקה נמצא סף שמיעה (50-55 דציבל) בטווח 2000-4000 הרץ. טיפלו בי בחשד ל SHL בכדוריי סטראוידים. בבדיקת MRI נראה עיבוי רירית במקסלירי שמאל. התחושה בסינוסים היא- מלאות, רגישות יתר והגברת תחושת האטימות בעיקר לאחר עישון , לחץ על השיניים ואזור חלל הפה והלחי.האם יכול להיות שכל בעיית השמיעה נובעת מבעיית סינוסים וטרם עלו על זה.... כך לפחות אני מרגיש אולם הרופאים שללו זאת. מה ניתן לעשות ומה המלצותיך.... מתכננים לטפל בי בזריקות סטראידים לעצב השמע בעוד מספר ימים אם המצב לא ישתפר

1 - להפסיק לעשן - לפני שתהיה מוטרד מאוד מבעיות וניזקי עישון 2 - אין קשר בין לקות השמיעה לממצאים בסינוסים 3 - לגבי טיפול קונקרטי - להתיעץ עם רופא אאג מוחשי (לא וירטואלי!).

מנהל פורום אף אוזן גרון וניתוחי ראש צוואר