ברונכיט וטינטון

דיון מתוך פורום  אף אוזן גרון וניתוחי ראש צוואר

04/11/2013 | 23:25 | מאת: אבי

שלום, לפני יותר משבועיים התחלתי להרגיש כאבי ראש ותשישות שמלווים בהצטננות קלה וחום שנע סביב 37.2 ולא יורד. כל יום שעבר החום עלה, למרות שלקחתי דקסמול החום היה יורד לכמה שעות ועולה שוב לאחר מכן, עד שהחום עלה למשך יומיים ל-39 מעלות ומאז החום ירד בהדרגה עד שהתייצב בערך על טמפרטורה תקינה. במקביל לירידה של החום התחלתי להרגיש רשרושים בחזה כשאני נושם עמוק. ביומיים הראשונים זה קרה רק כשהתעוררתי ועבר אחרי שהשתעלתי פעם אחת וכל יום שעבר הרשרושים נשארו ונהיו תכופים יותר וגם התחיל שיעול, לפעמים עם ליחה. בחמישי שעבר הייתי אצל רופא, הוא בדק את הריאות ואמר שהוא שומע ברונכיט ונתן לי אנטיביוטיקה אותה אני לוקח פעמיים ביום מאז. יש קצת שיפור במצב הרשרושים אבל ביום שבת התחלתי להרגיש לחץ באוזן שמאל בעיקר (קצת באוזן ימין גם) וטינטון באוזן שמאל שעדיין לא עבר. הייתי אצל רופאה אתמול והיא אמרה שהלחץ באוזן נגרם כי אני מקנח את האף חזק מדי (היא שמעה אותי מקנח כשהייתי מחוץ לחדר לשלה). היום התחלתי להרגיש קצת מסוחרר וכן כבדות בכל פעם שאני מזיז את הראש. השאלות שלי הן- מה אני יכול לעשות בקשר לטינטון והלחץ באוזניים? אני מקנח את האף ממש חלש מאז שהייתי אצלה ואין כל שיפור. גם שמתי לב שאם אני נוגע אם אצבע באוזן שמאל אני כמעט לא שומע את זה, בניגוד לאוזן ימין. האם זה יכול להסתבך? זה אמור לעבור לבד? מה אני יכול לעשות במצב כזה? אני חייל בקבע בן 24 והמרפאות בצבא מצדיקות את המוניטין הרע שלהן.. מצטער על ההודעה הארוכה ותודה רבה

04/11/2013 | 23:30 | מאת: אבי

שכחתי לציין שבדיקות דם שעשיתי היו תקינות ובדיקה למחלת הנשיקה היתה שלילית וכן תרבית גרון היתה תקינה. בנוסף, הרופאה שלי המליצה על צילום רנטגן חזה אך אני קצת חושש ממנו כי אבא שלי נפטר מסרטן ריאות כשהיה בערך בן 50 (הוא לא עישן) וגם יש לי גוש קטן (3 מ"מ) באמה של יד ימין שאחרי אולטראסאונד, אורתופד אמר שכנראה זה שפיר ואולי זה פיברומה, אבל שזה קטן מדי מכדי שהוא יוכל לאבחן בודאות... כל הדברים האלה ממש גורמים לי להילחץ מהקרינה של הרנטגן אפילו שהיא קטנה..

לא נישמע שיש לך מחלה חמורה - אלא זיהום דרכי נשימה פשוט אך מיגע. לא יותר מכך. ממליץ בדיקת רופא - באופן לא וירטואלי.

09/11/2013 | 23:56 | מאת: אבי

תודה על תגובתך. ביום רביעי האחרון הייתי אצל רופא אא"ג בקשר ללחץ באוזניים והטינטון, והממצאים שלו היו: תופית גדושה ואטומה משמאל. תופית תקינה מימין. בדיקת שמיעה: מימין תקין, משמאל- לקוי הולכתי עם פער אויר עצם בן 10-20 די בי. טימפנו: מימין TYPE A משמאל TYPE C. הוא אמר שזה נובע מההצטננות ונתן לי סינופד. בינתים אין כל שינוי. יום אחרי שסיימתי לקחת את האנטיביוטיקה לברונכיט (יום חמישי) הפסקתי להרגיש רשרושים בזמן הנשימה אבל גם שמתי לב להופעת כתמים לבנים על השקדים, אני לא חושב שהם היו עד עכשיו. ביום רביעי עשיתי גם צילום חזה שהרופאה שלי בבסיס אמרה לי בטלפון שהיה תקין (ואז ניתקה לי את השיחה..). התחלתי להשתעל יותר וגם הופיע סוג של כאב במרפק ביד שמאל.. אני לא יודע מה לעשות כי אני רואה שכבר כמעט חודש המצב ללא שיפור ורק מופיעות עוד בעיות.. אני יכול ללכת לרופא פרטי? מה ההשלכות של זה? תודה רבה

מנהל פורום אף אוזן גרון וניתוחי ראש צוואר