ירידה בשמיעה ותוצאות MRI

דיון מתוך פורום  אף אוזן גרון וניתוחי ראש צוואר

16/10/2013 | 09:21 | מאת: רותי

שלום אני בת 48 לפני כ-7 שנים עברתי תאונת דרכים, בה היה דימום מוחי קל. כתוצאה מהתאונה, איבדתי די הרבה מהזיכרון, אך עברתי שיקום, והיום הרבה יותר טוב. כתוצאה מהתאונה יש לי אפילפסיה של ניתוקים, ובעיית קשב, ושיכחה של מילים. בשנים האחרונות יש לי ירידה בשמיעה ולאחרונה היא החמירה איני יודעת אם יש קשר לתאונת הדרכים רופא א.א.ג. שלח אותי לצילום MRI של המוח והאוזניים. אבקש ממך לעזור לי בפיענוח צילום ה MRI הכל תקין מלבד 2 דברים "ה-VESTIBULAR AQUEDUCT משני הצדדים ברוחב של 2 מ"מ "החומר האפור והחומר הלבן שמורים, ללא מוקדי סיגנל חריג, למעט שלושה מוקדים בעלי אות מוגבר ב-T2 בחומר הלבן במוח משמאל (לא ספציפי) יש לציין כי בבדיקת השמיעה אובחנה ירידה בשמיעה של 45% והמליצו לי על מכשיר שמיעה. תוגדה רבה רותי

אין כל ממצא ספציפי שמסביר את לקות השמיעה.יש ממצאים שיכולים להתאים לפגיעה בתאונה. מומלץ לפנות לנוירולוג.

מנהל פורום אף אוזן גרון וניתוחי ראש צוואר