כאב באוזן שמאל בתגובה לאוויר קר

דיון מתוך פורום  אף אוזן גרון וניתוחי ראש צוואר

26/09/2013 | 07:51 | מאת: דורון

שלום ד"ר צינמון אני בן 59 ובשנתיים האחרונות בערך התפתחה באוזן שמאל שלי רגישות למשבי אוויר קר (ממזגן, או אוויר בחורף)שגורמים לי כעבור כמה שעות לכאבים די חזקים באוזן, שנמשכים בין כמה שעות ליום. הפתרון הזמני שמצאתי הוא לשים צמר גפן, שמונע את כניסת האוויר הקר, אבל לא תמיד זוכרים לשים וכו'. בבדיקה אצל רופא אוזניים חלפני כשנה, שניקה לי את האוזן, לא נמצאה דלקת. רופא נוסף הציע לי להמשיך לשים צמר גפן. שאלתי: האם אתה מכיר את התופעה? האם יש לה פתרון? האם יכול להיות שהיא קשורה בתזוזה כלשהי של הקונכיות בחלל האוזן? תודה, דורון

אין באוזניים קונכיות (?). רגישות באוזן לקור וכו' מוכרת. הפתרון המידי הוא המנעות - מהחשיפה למה שמפריע. יתכנו מספר הסברים - הראשון שהכאב הינו ממקור של "נאורלגיה" - כאב של עצב - ורצויה בדיקת נוירולוג. מקור שני אפשרי - ממפרק הלסת - נא להתיעץ עם רופא שיניים - או כירורג פה ולסת.

12/10/2013 | 22:38 | מאת: דורון קורן

תודה על התשובה. לגבי הקונכיות - אולי התבלבלתי עם שבלולים? יש משהו בשם הזה באוזן הפנימית, שקשור גם לשיווי המשקל,ושמעתי פעם ברדיו מומחה אוזניים שמדבר על כאבים הנגרמים מפגיעה או תזוזה מהם. אבל אם אני מדבר באוויר - עזוב. לגבי נאורלגיה, הייתי אצל רופא נוירולוג שביטל את האפשרות והציע, כמוך, פשוט לשים צמר גפן. ועדיין, העניין מציק, והכאב מתגנב כשאני שוכח להגן עם צמר גפן. האם אפשרות הפה והלסת שציינת היא ממשית? כלומר, מוכרות לך ספציפית תגובות כאב לאוויר קר בהקשר הזה ומהסיבה הזאת? אם כן, אבדוק את זה. תודה בכל מקרה

מנהל פורום אף אוזן גרון וניתוחי ראש צוואר