ניתוח מסובך

דיון מתוך פורום  אף אוזן גרון וניתוחי ראש צוואר

20/06/2013 | 08:35 | מאת: עדנה

שלום רב, בעקבות טיפול ממושך בבעיות שקיעת עור תוף ומס'רב של ניתוחי כפתורים שממשיכים לעוף החוצה, נשלחתי ע"י פרופסור מכובד(מומחה אזניים) לבדיקת MRI בראש, התגלה גידול ,בבת האוזן של 2.5/2 ס"מ,נשלחנו על ידו לפרופסור אחר מומחה ראש צואר, שהסביר שהגישה למקום בעייתית בלשון המעטה, שמליץ קודם לקחת ביופסיה,והוא מקווה שיצליח דרך האף, כדי לשלול שהגידול סרטני,ולאחר מכן,ניתוח מסובך שיעבור בהרמה של בלוטת הרוק והזזת עצב הפנים, מה שכרוך בסכנת שיתוק וכו'. לדבריו גם אם הגידול אינו סרטני חובה להוציאו מהסיבה שגידולים גדלים מטבעם... ברצוני לדעתך במקרה ויתגלה הגידול כשפיר כפי שאנו מקווים, האם לדעתך חייבים להוציאו, ומה הסכנות אם לא נוציאו. (אף אחד לא יודע כמה זמן הוא שם,זה יכול להיות שנים)!? אודה לך מאד על תשובה מהירה במייל

לא בטוח שהבנתי- ! האם הגידול בבלוטת הפרוטיס (בלוטת רוק הקרויה בעיברית - בלוטת בת האוזן)? - אם כן בעקרון ניתן בקלות לבצע ביופסית מחט פשוטה ולדעת על מה מדובר ולפי הממצא לתכנן או שלא - נתוח. גידולים של בלוטת הרוק הזו יחסית שכיחים ורובם שפירים (= לא סרטניים!). יעוץ רפואי אמיתי נעשה מול החולה ולא באמצעות EMAIL.בהצלחה!

מנהל פורום אף אוזן גרון וניתוחי ראש צוואר