אשמח לתגובה ציסטה

דיון מתוך פורום  אף אוזן גרון וניתוחי ראש צוואר

14/05/2013 | 16:18 | מאת: מתן

שלום, ב25.12 עברתי CT בעקבות מישוש (לא בולט) של גוש בצד שמאל בצוואר, באזור התת לסתי. להלן התוצאה: " עם הזרקת חומר ניגודי תוך ורידי. אוורור תקין של מערות המצח, לסת, ספנואיד ותאי האטמואיד מלבד התעבות פוליפ ואידית קלה במערת הלסת משמאל. איזור נזו, אורו, היפופרינקס ולינקס הודגמו סימטרים תקינים. באזור תת ליסתי משמאל ממצא ציסטי בגודל כ3 ס"מ. בלוטת הרוק , פרוטיס ותת לסתיות הודגמו ללא סטיות. נוספו בלוטות לימפה קטנות בודדות בתחנות הצוואר משני הצדדים. בלוטת התריס הודגמה תקינה. לסיכום: ממצא טומוגרפי מתאים לBRANCIHAL LEFT CYST. בעקבות תשובה זו הרופא אמר לי להרגע ושזו רק ציסטה ושלח אותי לרופא אא"ג, עדיין לא ביקרתי אצל מומחה זה, אבל מה שמדאיג אותי זה שהגוש כעבור חודש וחצי התנפח ובולט מאוד מצד שמאל מתחת ללסת. אשמח לדעת אם זה האופי של ציסטה ברנכיאלית אם אכן היא מתנפחת ונהיית בולטת או שאכן יש לי מקום לדאגה? חשוב לציין שבחודש האחרון הייתי עם חום בעקבות דלקת גרון ואחרי הטיפול האנטיביוטי שמתי לב שהגוש התנפח יותר. אשמח לתשובתך בנושא, תודה מראש.

אומנם ראוי לברור אולם - אכן יתכן ומדובר בציסטה שכזו. הטיפול הניתוחי מבוצע בידי אאג.

מנהל פורום אף אוזן גרון וניתוחי ראש צוואר