כאבים וצרידות בגרון

דיון מתוך פורום  אף אוזן גרון וניתוחי ראש צוואר

21/03/2013 | 15:35 | מאת: שרי

שלום. בעקבות כאבים מתמשכים משני צידי הצוואר , והרגשת חנק וצרידות מתמשכת ניגשתי לרופא מומחית בנושא בלוטת התריס אשר חשה נפיחות ושלחה אותי ל- u/s. עברתי u/s לפני שבוע של בלוטת התריס. בתשובה שקיבלתי רשום: א.ס. תירואיד/ בלוטות המגן/ התריס בוצעה השוואה לצילומים קודמים . ממצאים: שתי אונות בלוטת המגן בעלות מרקם הטרוגני,ללא קשר מוגדר אונה ימנית 1.4 כפול 1.5כפול 3.3 ס"מ. אונה שמאלית 1.5 כפול 1.1 כפול 3.3 ס"מ. האונות פחתו בגודלן לעומת הבדיקה הקודמת. א.ס. צוואר כולל בלוטות לימפה. סיבת ההפנייה: מעקב גוייטר בוצעה השוואה לצילומים קודמים ממצאים: בצוואר עליון מימין הודגמא קשרית לימפה בגודל 1.1 כפול 1.7 ס"מ . במראה סונרי תקין. אבקש לדעת מה פרוש הממצאים ,וכיצד עלי לפעול בהמשך. עלי לציין שלאמי ז"ל הוצאה בלוטת המגן בעקבות גידול שפיר. תודה מראש, שרי

ממליץ לפנות לרופא המפנה - מין הסתם אנדוקרינולוג - אין כל ממצא חשוד כגידול!

מנהל פורום אף אוזן גרון וניתוחי ראש צוואר