ניתוח שקדים וכפתורים

דיון מתוך פורום  אף אוזן גרון וניתוחי ראש צוואר

17/02/2013 | 14:06 | מאת: שני

שלום רב, לבתי, בת 3.4 שנים, אובחנה הפרעת נשימה חסימתית בשינה בדרגה קשה (אינדקס אפנאה/ היפופנאה 19.4 עם ירידה ברמת ריווי ההמוגלובין בחמצן עד 85%). כמו כן היא סובלת מהצטברות נוזלים באוזניים (ירידה בשמיעה של 35 דצ'). הופננו לניתוח שקדים + שקד שלישי. הומלץ לנו לשקול להכניס כפתורים במסגרת ניתוח השקדים. היינו מעוניינים להימנע מכך. מהם הסיכויים שהנוזלים יתנקזו מעצמם לאחר הניתוח? תודה רבה והמשך יום נעים

קשה לתת לביולוגיה ספציפית "אחוזים" - כפי שאת מבקשת. בעקרון יש סיכוי כזה אולם הוא איננו ודאי. באם יש הסטוריה ממושכת של נוזלים או דלקות חוזרות וממצא חוזר של לקות שמיעה המלצתי ל הכניס גם צינוריות איורור. באם הממצא של הנוזלים ולקות השמיעה הוא חד פעמי ובעבר ניצפו אוזניים תקינות במרבית התצפיות - ניתן "להסתפק" בניתוח ללא ה"כפתורים" - תוך ידיעה שיתכן להגיע שוב לחדר ניתוח בהמשך.

מנהל פורום אף אוזן גרון וניתוחי ראש צוואר